KRAH KREŠE MILANOVIĆA

BRAT PREMIJERA POD OVRHOM! ‘Dežurni sam krivac samo zato što mi je Zoran brat. Čekam da mu istekne mandat...’

‘Nisam jedini koji je završio u ovrsi. Samo čekam da istekne taj mandat pa da dobijem nazad brata’

Premijerov brat Krešo Milanović nije uspio u građevinskom biznisu: zemljište u Dubrovniku na kojem je planirao gradnju stanova je pod ovrhom i na korak od prodaje.

Država ga posljednjih dana traži kako bi mu uručila spomenuto rješenje o ovrsi, a Milanović junior poručuje im “da mu nije jasno o čemu pričaju jer im je još prije šest mjeseci poslao prigovor na rješenje o ovrsi”.

Projekt nije uspio

- Preuzeo sam oba rješenja još prije pola godine pa zaista ne razumijem o čemu se radi - uzvraća Krešo Milanović.

Ne skriva da im građevinski projekt u Dubrovniku nije uspio.

- Kupili smo to zemljište još 2007., u vrijeme rasta, ali s krizom je posao stao. Nismo uspjeli naći investitora, pokušavali smo prodati projekt, ali dosad nismo našli zainteresiranog kupca, osobno sam ostao direktor u toj tvrtki. Ali nisam ni prvi ni zadnji u državi kojemu je građevinski projekt završio pod ovrhom - kaže Milanović junior.

Ponavlja da je poslao prigovor, i to u zakonskom roku, te tvrdi da je stalno ‘dežurni krivac’ samo zato što je premijerov brat.

- Kriv sam za sve: i zato što nisam završio faks, i zato što nisam uspio u građevini, a i Liniću sam glavni krivac. Samo čekam da istekne taj mandat premijera, da dobijem nazad brata - razočarano će Krešo Milanović.

Dva ovršna postupka

Krešo Milanović još je direktor zagrebačke tvrtke Modestus d.o.o., koja je trebala graditi spomenute stanove. Nova ljubljanska banka, naime, ovršit će zemljište u dubrovačkim Špičinama, kako bi naplatila spomenute tražbine.

- Uime klijenta Nove ljubljanske banke d.d., možemo reći da se radi naplate potraživanja vode dva ovršna postupka, jedan protiv tvrtke, a drugi protiv fizičkih osoba - odgovorili su iz odvjetničkog društva Župić&partneri.

Podsjetimo da je potkraj prošle godine Općinski sud u Dubrovniku donio rješenje o zabilježbi ovrhe nad zemljištem tvrtke Modestus. Zemljište je kupljeno kreditom od tvrtke Stanogradnja 2007. Informaciju je potvrdio glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Željko Soldo.

- Po prijedlogu Nove ljubljanske banke o ovrsi protiv tvrtke Modestus, Općinski sud donio rješenje o ovrsi 17. listopada 2014. - rekao je glasnogovornik suda Soldo i dodao: - Rješenjem se dopušta ovrha nad nekretninama upisanima u KO Gruž, a kasnije će biti utvrđena njihova vrijednost i provedena prodaja na javnoj dražbi, ali ovršenik još nije primio rješenje na koje ima i pravo žalbe - kaže sudac Soldo.

Milanović nam je jučer poslao i presliku prigovora koji je, kaže, uredno podnio na rješenje o ovrsi. Istu presliku dokumenta poslao je, čini se, i dnevniku Slobodna Dalmacija koji je prvi pisao o Milanovićevu ignoriranju suda. Jučer su na internetskim stranicama lista utvrdili da im je Milanović dostavio “fotografije dokumenta kojim su on i partneri kao ovršenici podnijeli prigovor na rješenje o ovrsi OVRV200/14 od 3. studenoga 2014., a u kojem se navodi kako su 30. listopada Milanović i partneri primili rješenje o ovrsi OVRV200/14 doneseno od javne bilježnice Željke Picukarić radi prisilne naplate tražbine od 27 milijuna kuna”, navode u članku.

Hipoteka na 90% udjela

Oni tvrde da im je K. Milanović poslao nepotpuni faksimil iz drugog predmeta, a ne onoga o kojem su pisali, jer se u njihovu članku radi o rješenju Općinskoga suda u Dubrovniku o ovrsi Nove Ljubljanske banke nad tim zemljištem.

No, Milanović kaže da im nije dostavio ovrhu koja se odnosi na Modestus jer su u članku pisali o ovrsi koja se odnosila na njega osobno, ali tvrdi da je zaprimio rješenje o ovrsi koje se odnosi na tvrtku. Proslijedio nam je presliku plave kuverte na kojoj se vidi da ju je poslao Općinski sud u Dubrovniku, i to pod brojem ovr. 722/14, te da je dostavljena na adresu tvrtke u Mesničku 24 u Zagrebu, 2. ožujka 2015., što se vidi na žigu.

Slovenske Novice objavile su da je LHB Internationale Handelsbank Aktiengesselschaft Frankfurt dala povlašteni kredit zagrebačkoj tvrtki Modestus u kojoj su direktori Krešo Milanović i Igor Maksimiljanović. Odobreni kredit iznosio je 3,25 milijuna eura, a LHB je upisala hipoteku na imovinu jamaca te na 90,01 posto udjela u Modestusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:39