NEGATIVNE REAKCIJE

Braniteljske udruge se snažno protive dolasku Džakule: Zbog njegovog dolaska nas neće niti na proslavi u Kninu

Braniteljske udruge snažno se protive dolasku Veljka Džakule na proslavu 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja koja se slavi kao Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i branitelja .

Džakuli nije mjesto na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Ne znam koga bi on zastupao, jer on može predstavljati samo agresora, a tome u Kninu nije mjesto, komentirao je predsjendik Hvidre Josip Đakić:

- Njemu bi se trebalo suditi kao vođi pobune u Hrvatskoj i za sve ono što je učinjeno u Zapadnoj Slavoniji. I baš zato ne vidim mjesto takvom čovjeku u Kninu. Osim toga, uvjeren sam da Džakula u Knin neće doći.

Đakićev stav podržavaju sve braniteljske udruge, ne zanima ih čak ni činjenica da dolaskom na proslavu Oluje, jedan od vođa pobune priznaje legitimitet akciji.

- Zbog dolaska Veljka Džakule, nas neće niti na proslavi u Kninu - kaže predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski Slavica Hruškar:

- Još je prerano za to da sa sa onima koji su bili žrtve slave i agresori. Zbog toga ove godine u Knin neću doći. O Džakuli sam puno toga čula tijekom rata na novogradiškom području. I ništa dobroga. Radi se o vođi pobune protiv Hrvatske koji se pred akciju Bljesak predomislio jer je shvatio da gube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:42