RASKOL U STRANCI OSUĐENOG POLITIČARA

Branimir Glavaš ZAPOVIJEDIO: Moj sin mora biti drugi na izbornoj listi

Raspored na listi za Hrvatski sabor bio je i jedna od tema razgovora prigodom nedavne proslave 55. rođendana Branimira Glavaša

OSIJEK - Inzistiranje Branimira Glavaša da na visoko mjesto izborne liste HDSSB-a, u 4. izbornoj jedinici, na parlamentarnim izborima u prosincu bude postavljen njegov 20-godišnji sin Filip, izazvalo je ozbiljne podjele u toj stranci.

S tom idejom, kako se čuje iz izvora te stranke, ozbiljno se ne slažu Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, i zastupnik Dinko Burić koji je u Saboru zamijenio Glavaša nakon što je ovaj, poslije pravomoćne presude za ratne zločine u Osijeku, izgubio mandat. Sukobi u stranci nastoje se sakriti od javnosti i držati unutar njezina vrha, no kako se o listama HDSSB-a već dulje razgovara, neke su informacije ipak procurile.

Najodaniji šuti

Raspored HDSSB-ovih kandidata na listi za Sabor bio je i jedna od tema razgovora prigodom nedavne proslave Glavaševa 55. rođendana kada je pušten iz zatvora u Mostaru da s prijateljima i stranačkim kolegama obilježi taj dan u svojoj kući u Drinovcima.

Filip Glavaš navodno bi trebao zauzeti drugo mjesto na listi HDSSB-a u 4. izbornoj jedinici, odmah iza predsjednika stranke i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića. Na to su mjesto reflektirali Dinko Burić, ali i zastupnik Ivan Drmić, najodaniji Glavašev suradnik u kojega ovaj ima najveće povjerenje . Drmić nije javno iskazao nezadovoljstvo.

Bubalova pobjeda

Bude li uistinu Glavašev sin na drugome mjestu HDSSB-ove liste, Burić i Drmić morali bi se pomiriti s trećim, odnosno četvrtim mjestom. No, još se najmanje dvojica pretendenata vide na toj poziciji. To su HDSSB-ov osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković. Bivšoj SDP-ovoj akviziciji, Vinkoviću, obećano je visoko mjesto na listi HDSSB-a jer je nedavnim prelaskom u tu stranku pomogao da ona sada u Saboru ima četiri, umjesto tri zastupnika.

Iako osječki gradonačelnik Bubalo ne kotira visoko kod Glavaša, ovaj bi ga, zbog njegove popularnosti i činjenice da je pobijedio Antu Đapića na lokalnim izborima, ipak morao staviti u vrh liste.

I bivšem gradonačelniku Osijeka, donedavnom HSP-ovcu i bliskom Đapićevu suradniku Gordanu Matkoviću, koji je također prešao u HDSSB, obećano je visoko mjesto na listi.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:44