PSIHIJATAR KOJI VJERUJE DA MOŽE IZLIJEČITI HRVATSKU

BOŽO PETROV 'Ukinuo bih funkciju predsjednika, a homoseksualcima bih dao sva prava'

Tražim nepotkupljive ljude s kojima neću pregovarati, nego želim surađivati. Jer mislim da nije problem dobiti izbore, nego što napraviti nakon njih

Ne, nismo mi neki treći put, neka treća opcija. Namjerno to neću tako reći jer ja trećom ligom smatram ove koji se godinama izmjenjuju na vlasti – smireno mi kaže 35-godišnji metkovski gradonačelnik Božo Petrov, piše Globus.

Ispred njega su kava i napola puna kutija bijelog Marlbora iz koje tijekom razgovora vadi gotovo pa cigaretu za cigaretom.

Ona prilično odudara od imidža uglađenog, gotovo pa štreberskog psihijatra iz Metkovića: Petrov na sebi ima dugački, crni kaput ispod kojeg izviruju svijetlosivo odijelo i ljubičasta kravata, povrh nosa nabio je profesorske, dioptrijske naočale, često spominje djecu i izreku “daj ili ne daj, Bože”.

Prije nego što se tog jutra, kao i obično barem jednom tjedno otisnuo na put do Zagreba, na lijevu je ruku zakačio plavi Casio sat.

“Nije to ništa skupo, poklonila mi ga je supruga. Jednostavan je i zato mi se jako sviđa”, kaže mi dok pijemo kavu na zatvorenoj terasi zagrebačkog hotela International u Miramarskoj ulici, piše Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:40