ZAVRŠEN SASTANAK

BOŽO PETROV OBJASNIO ZAŠTO JE DAO HDZ-u JOŠ JEDNU PRILIKU 'Usuglasili smo se i tko će biti premijer!'

Zoran Milanović nije htio ništa komentirati, samo je dobacio 'pričekajte do sutra'
 Nikša Stipaničev / EPH

Lider Mosta Božo Petrov je u nedjelju, po završetku pregovora s SDP-ovom koalicijom, rekao da će, "zbog prava jednakosti" HDZ-ovoj koaliciji Hrvatska raste dati još 24 sata da se predomisle te im se pridruže u pregovorima oko formiranja vlade, a Zoran Milanović je samo poručio da će čekati do sutra.

"Zajedničko tijelo saborskih zastupnika i članova Nacionalnog vijeća donijelo odluku, da zbog prava jednakosti, jednako kao što smo dali određeno dodatno vrijeme koaliciji Hrvatska raste nakon njihovog odgovora iz Glavnog odbora, da se ipak predomisle, isto tako smo dali sada dodatno 24 sata zbog tog razloga i Domoljubnoj koaliciji. Nadamo se da će prihvatiti poziv, a na kraju, to je njihova odluka", rekao je Petrov novinarima.

Na pitanje novinara je li dogovoreno tko će biti premijer Petrov je uzvratio: " Na to nećemo odgovarati jer još uvijek traju razgovori, ali što se nas tiče mi smo se u tom dijelu usuglasili unutar Mosta".

Čelnici stranaka koalicije Hrvatska raste predvođeni šefom SDP-a Zoranom Milanovićem s jednoipolsatnog su se sastanka iz Smičiklasove udaljili odbijajući dati novinarima bilo kakvu izjavu, a Milanović je samo kratko u prolazu poručio: "Čekamo do sutra".

U SDP-u danas neće komentirati Mostov poziv HDZ-u da se do ponedjeljka očituje želi se priključiti pregovorima, doznaje se u SDP-u.

Most nezavisnih lista pozvao je Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju da se do ponedjeljka, 21. prosinca do 16 sati očituju žele li se uključiti u započeti proces, ali bez ikakvih dodatnih uvjeta koji bi mijenjali dokument koji su već potpisale dvije strane, priopćeno je u nedjelju poslijepodne iz Mosta, koji objašnjava kako dodatno vrijeme HDZ-u daje kao što je dao i SDP-ovoj koaliciji nakon odluka njihovih tijela da ne pristupe trojnom formiranju Hrvatskog sabora i vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:38