KRIST POSTAO BOŽJI DAR

Bozanić čestitao Božić državnom vrhu: U borbi s nesigurnostima nitko ne smije biti prepušten samom sebi

Nadbiskup je uputio pojedinačne čestitke Zoranu Milanoviću, Ivi Josipoviću i Borisu Špremu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku premijeru Zoranu Milanoviću , predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu i Predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i zahvalio se na lijepim željama i čestitkama koje su povodom Božića uputili. Bozanić je također čestitao Božić svim vjernicima i ljudima dobre volje, koje je podsjetio kako je ' Krist postao Božji dar čovječanstvu pa stoga logika darivanja živi u jezgri Božića'.

- Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, blagdanskim ugođajem, mirom i radošću. Kršćanski vjernici, koji čine većinu hrvatskih građana, u različitim područjima društvenoga života doprinose općem dobru hrvatskoga društva. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj da i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje - poručio je Ivo Josipović vjernicima za Božić.

- Zahvaljujem Vam na toj gesti pažnje i poštovanja prema katoličkim vjernicima, koji u Božiću gledaju znak vječnoga Svjetla. Svojim rođenjem u Betlehemu Isus ostaje trajno među nama ljudima te nas poziva da gradimo svijet u ljubavi i pravdi. U tom duhu mi katolici molimo i za one koji u narodu obnašaju vlast da budu uvijek u službi općega dobra i napretka Domovine - stoji u čestitci koju je Bozanić uputio Josipoviću.

- Na izmaku kalendarske godine kršćanski blagdan Božića unosi u domove vjernika ljubav, mir, nadu i radost. To su božićne poruke ohrabrenja, obnove snage i novog početka. Stoga su one lako razumljive i prihvatljive svim ljudima dobre volje koji su spremni priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima. A takvih, kojima je pomoć hitno potrebna, u našoj je Hrvatskoj, uslijed svjetske financijske krize i ekonomskih lomova u našem vlastitom dvorištu, nažalost, mnogo - stoji u čestitci koju je Boris Šprem uputio povodom Božića.

- Božić nas svake godine iznova podsjeća da Bog ne kasni sa svojim obećanjima. Objava Božje dobrote i čovjekoljublja dosiže svoj vrhunac u Isusovu rođenju u Betlehemu. Došao je da bude jedan od nas i da nas poučava ljubavi, istini i pravdi. Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost - poručio je Bozanić u svojoj čestitci Borisu Špremu.

- Božić praznik vjere i praznik obitelji. Sretan Božić i sretna Nova godina. I da nam bude bolje u sljedećoj godini i da to bude našom zaslugom i našim radom, a ne igrom slučaja - navodi se u čestitci koju je premijer Zoran Milanović uputio za Božić.

- U ozračju božićnih blagdana, upućujem Vam svoje čestitke na izboru za predsjednika Vlade Republike Hrvatske te želim mudrost i strpljivost u obnašanju odgovorne službe, koja Vam je od hrvatskog naroda povjerena - navodi se u čestitci kardinala Bozanića premijeru Zoranu Milanoviću.

- Molitva i snažno pouzdanje u Boga mogu svaku situaciju učiniti novim početkom i dati snagu koja i u najtežim prilikama pronalazi rješenje - stoji u čestitci vjernicima kardinala Bozanića, koji je podsjetio kako 'u borbi s nesigurnostima nitko u hrvatskom društvu ne smije biti prepušten samom sebi'.

Kardinal smatra kako je ova godina obilježena pohodom pape Benedikta XVI. u Hrvatsku te je napomenuo kako Sveti Otac izrazito cijeni zauzetost Crkve za obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:58