PJESMA NAS JE ODRŽALA

Boris Tadić otkriva: S Josipovićem se neću ljubiti, a s Jadrankom uvijek

Predsjednik Srbije Boris Tadić priredio je sinoć večeru za predsjednike Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Albanije
 POOL / FAH / CROPIX

BEOGRAD - Predsjednici država regija, hrvatski Ivo Josipović, makedonski Đorđe Ivanov, crnogorski Filip Vujanović, albanski Bamir Topi i srpski Boris Tadić sinoć su u jednom od rezidencijalnih restorana na Dedinju proveli nekoliko sati u neformalnom razgovoru.

Pozitivnu atmosferu obilježili su i tamburaši uz koje su predsjednici i zapjevali, ispričao je za Blic izvor blizak predsjedniku Srbije.

Podsjetimo, Josipović je u posjet svom srpskom kolegi Tadiću došao nakon naglog zahlađenja službenih odnosa Zagreba i Beograda koje je izazvala izjava premijerke Kosor. Naime, srpski je predsjednik zamjerio Kosor što je pozdravila osuđene hrvatske generale u Haagu te posjetila kosovskog premijera Hashima Thaçija.

- Odnosi između Srbije i Hrvatske previše su važni da bi se neodmjerenim izjavama smjeli dovoditi u pitanje. ti odnosi od najvećeg značenja za stabilnost za stabilnost jugoistočne Europe - izjavio je bio Tadić za vrijeme posjeta Pragu.

No, tijekom Josipovićeva posjeta Beogradu dogovoreno je kako će si Hrvatska i Srbija pružati međusobnu potporu glede priključenja Europskoj uniji te je naglašeno kako ta potpora neće biti uvjetovanja rješavanjem otvorenih pitanja.

Tadić: S Ivom se neću ljubiti, a s Jadrankom uvijek

Srpski predsjednik Boris Tadić, kao domaćin UNESCO-summita iskoristio je vrijeme dok je čekao goste da proćaska sa novinarima. U središtu pažnje, kako piše Tanjug, bio je njegov nedavni "dijalog" s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

"Je li puklo vaše 'kumstvo' s Jadrankom Kosor", pitao je jedan novinar, aludirajući na njegovu izjavu iz Smedereva, od prije nekoliko mjeseci, da bi "rado bio kum na svadbi Kosorove i Pahora" u povodu tadašnje prvoaprilske šale hrvatskih novinara da se njihova premijerka udaje.

Tadić je odgovorio da kumstvo "nije puklo", ali da ne voli kada neko promovira ratne zločince.

"Hoćete li se poljubiti sa Josipovićem i da li biste se poljubili s Kosorovom", uslijedilo je novo pitanje ovoga puta novinarke iz Hrvatske, a Tadić je šaljivo odgovorio: "Sa Josipovićem neću, a sa Jadrankom uvijek".

Tadić je zatim najavio da će iz politike jednoga dana otići tiho, "na zadnja vrata i da to niko neće primijetiti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:40