PUT U NORVEŠKU

BOJAN GLAVAŠEVIĆ O AFERI THULE 'Upotrebu službenog krovnog nosača na privatnom autu odobrio mi je ministar, neka USKOK istraži'

Zagreb, 140414. Hotel Dubrovnik, Ministarstvo branitelja i Program UN za razvoj (UNDP) organizirali su okrugli stol da se potakne javna rasprava o nacrtu prijedloga Zakona o pravima zrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu. Okrugli stol otvorio je Predrag Matic, ministar branitelja i Louisa Vinton, stalna predstavnica UNDP u Hrvatskoj.Na fotografiji: Bojan Glavasevic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević zatražio je od USKOK-a i Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa da utvrde je li prekršio zakon kada je krovni nosač za automobil koji je kupljen za potrebe Ministarstva koristio u privatne svrhe.

Jedan portal objavio je, naime, tekst u kojem se Glavaševića optužuje za kriminalne radnje jer je, kako se navodi, krovni nosač koji je kupljen radi službenog puta u Norvešku koristio na svojem privatnom automobilu.

- Poslao sam mail USKOK-u u kojem sam ih upozorio na taj članak, te ih zamolio da što prije istraže eventualno kršenje zakona s moje strane. Koristio sam taj nosač tjedan dana u rujnu 2014. uz odobrenje čelnika Uprave, odnosno ministra Predraga Matića. Kada mi je službeni vozač montirao nosač, zatražio sam da se o tome napravi službena zabilješka kako bi sve bilo transparentno. Ako se ispostavi da sam se ogriješio o zakon, neka pokrenu adekvatne postupke protiv mene. - kaže Glavašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:18