BANJALUČKI TAJKUN

BOGATSTVO U TORBI Dodikovom prijatelju na prijelazu Stara Gradiška hrvatska policija zaplijenila čak 450 tisuća eura u gotovini!

Stanković je 450 tisuća eura u gotovom novcu u nedjelju pokušao unijeti u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška
 Bruno Konjević/CROPIX

SARAJEVO - Hrvatska policija zaplijenila je 450 tisuća eura koje je u zemlju pokušao unijeti Slobodan Stanković, građevinski poduzetnik iz Republike Srpske kojega se smatra bliskim predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku, objavila je u ponedjeljak Televizija Federacije BiH (FTV).

Prema izvorima FTV-a, Stanković je 450 tisuća eura u gotovom novcu u nedjelju pokušao unijeti u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Hina od slavonskobrodske policijske uprave doznaje da je u nedjelju oko 13 sati na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška policija u suradnji s carinom prilikom granične kontrole kod državljanina BiH pronašla nekoliko stotina tisuća eura koje nije prijavio carini. Identitet državljanina BiH nije objavljen.

Protiv njega je pokrenut optužni prijedlog temeljem zakona o deviznom poslovanju, doznaje se od uprave.

Slobodan Stanković vlasnik je tvrtke "Integral Inženjering" iz Laktaša, mjesta iz kojega potječe i Dodik.

"Integral Inženjering" glasi za tvrtku koja na natječajima redovito dobiva sve veće građevinske poslove koji se financiraju iz entitetskog proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:04