BITNA TEMA

BIZARNA RASPRAVA 'Ukida li se papir za stražnjice?'

Prvi čovjek Splita kaže da nije imao pojma da je papir ukinut
 Duje Klarić / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je kako je, bude li potrebno, spreman zauzeti se za sazivanje tematske sjednice posvećene Brodosplitu.

"Spreman sam za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća posvećene Brodosplitu ako situacija u tom poduzeću bude neugodna", rekao je Baldasar na početku današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća, odgovarajući na zahtjev vijećnika Luke Podruga (HČSP) da gradonačelnik izvjesti vijećnike o stanju Brodosplitu nakon nedavnih zbivanja u škveru.

U splitskom škveru je nedavno došlo do napetosti između dijela radnika, koji su bili obustavili rad zbog kašnjenja, a zatim zbog smanjivanja plaće, i predsjednika Uprave splitskog škvera Tomislava Debeljaka, koji je tada pokrenuo disciplinski postupak i suspendirao 254 radnika.

"Predsjednik Uprave Tomislav Debeljak mi je rekao da od 254 suspendirana radnika neće svi ostati suspendirani, a prema mojim saznanjima već se više od 200 vratilo na posao. Trenutačno je pod suspenzijom još 23 ili 25 radnika splitskog škvera, ali nije definirano da oni neće doći na posao i možda će se i za njih pronaći kompromis", istaknuo je Baldasar.

Dodao je kako mu je Debeljak rekao da "ne može prijeći" preko toga što je dio radnika prvoga dana nedavnih događanja u Brodosplitu, kako se izrazio Baldasar pozivajući se na Debeljaka, "provalio" u prostorije poduzeća.

"Debeljak mi je rekao da je dio radnika Brodosplita ugrozio prava ostalih radnika tog poduzeća", izvjestio je Baldasar. Ponovio je kako mu je Debeljak rekao da "povlači svoje riječi da se radi o teroristima" u Brodosplitu.

Po Baldasarovim riječima, za vrijeme nedavnih zbivanja u Brodosplitu "bilo je informacija da je bilo tučnjave, ali to nije točno jer nije bilo fizičkih obračuna, jedino je prvog dana došlo do naguravanja, kada je pao predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, ali on od toga nije pravio problem". Drugoga i trećega dana radnici nisu pravili nikakve probleme, ustvrdio je Baldasar.

Tumačeći nedavna zbivanja u Brodosplitu, Baldasar je također kazao kako je moguće da "ima i osobnih napetosti između Šegvića i Debeljaka".

Baldasar je također vijećnicima rekao kako prema informacijama koje on ima od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, Debeljak ispunjava sve uvjete kupoprodajnog ugovora u vezi s Brodosplitom.

Na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća je 55 točaka dnevnog reda. Razmatrat će se i prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Splita za 2013. godinu s projekcijama za 2014. i 2015. godinu.

Pitanje i odgovor o toalet papiru nasmijalo splitske vijećnike

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar odgovorio je danas u splitskom Gradskom vijeću i na neka neuobičajena pitanja, poput reguliranja ispijanja alkohola na javnim površinama, a opće veselje u vijećnici izazvalo je pitanje o navodnoj zabrani korištenja toalet papira za brisanje ruku u zgradi Banovine.

Tomislav Prljević (HDZ) je rekao da su mu radnici u gradskoj upravi rekli kako je gradonačelnik Baldasar ukinuo korištenje "wc papira za ruke" i dodao da radnike zanima hoće li splitski gradonačelnik ukinuti i, kako se izrazio, "papir za stražnjice".

Nisam znao da sam ukinuo wc papir, ali ako je to točno, onda ste mi otvorili oči, odgovorio mu je Baldasar. “Otići ću u wc provjeriti, ako želite možete i Vi biti sa mnom pa da zajedno provjerimo ima li papira”, poručio mu je Baldasar dok su se vijećnici slatko smijali pitanju i odgovoru.

“Ljudi su mi postavili to pitanje, pa ja i vas pitam,” objasnio je Prljević.

Vijećnik HDZ-a Hrvoje Marušić je pitao gradonačelnika Baldasara postoji li mogućnost da se donese odluka o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama u Splitu na temelju koje bi, u slučaju potrebe, intervenirala policija.

Gradonačelnik Baldasar je rekao kako “nam svima smeta” ispijanje alkohola na javnim gradskim površinama. “Predat ću zahtjev stručnim službama da pripreme odluku o dopuni odluke o komunalnom redu kojom bi se reguliralo gdje se alkohol ne smije ispijati”, rekao je Baldasar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:29