KRIZA U AGROKORU

BIVŠI PREMIJER U ČUDU 'Moj sin podnio zahtjev za stečajem Konzuma? On kaže da nije upućen, a mene ne zanimaju poslovi vezani za poljoprivredu'

Nikica Valentić
 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Poduzetnik i bivši premijer Nikica Valentić kazao je Jutarnjem da nije znao da je tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba, koja je u suvlasništvu njegova sina Ivana, podnijela zahtjev za pokretanje stečaja Konzuma.

- Nisam znao za taj zahtjev. Pitao sam sina o tome, ali mi je rekao da ni on nije znao. Zahtjev za stečajem podnijeli su njegovi poslovni partneri koji su većinski vlasnici i koji to operativno vode. Oni su u posao investirali velike iznose – rekao je Valentić kojeg, kako je pojasnio, nikada nisu ni zanimali poslovi vezani za poljoprivredu.

Tvrtka Ovum d.o.o. u suvlasništvu Ivana Valentića koji je, inače, prijatelj i kum Ivana Todorića, dobavljač je mliječnih proizvoda i jaja, a stečaj Konzuma zatražili su 31. ožujka zbog duga od 9,5 milijuna kuna uvećanog za zakonsku zateznu kamatu. Kao vlasnik Ovuma, uz Ivana Valentića, navodi se i Perfa-Bio d.o.o. čiji je direktor Marko Brajević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:25