RAZUZDANI DIREKTOR

Bivši član Uprave HP-a Mijalić državni novac trošio i na porniće

HSLS-ovac je u Beču i Bruxellesu potrošio 70-ak eura na plaćene televizijske programe u hotelskim sobama koji se sastoje od akcijskih filmova i pornića
 Ranko Šuvar/CROPIX

SPLIT - HSLS-ovac Jadranko Mijalić , bivši član Uprave Hrvatske pošte, kako piše Slobodna Dalmacija , bio je vrlo rastrošan u vrijeme dok je u ime HP-a poslovno obilazio svjetske destinacije.

Tako je 2. i 3. veljače 2006. godine, tijekom boravka u bečkom hotelu Renaissance Penta Vienna, Mijalić platio hotelski račun Mastercard karticom tvrtke u iznosu od 165 eura. Stotinu eura je člana Uprave koštao sam boravak u hotelu, a čak 52,5 eura potrošio je gledajući programe koje gosti dodatno plaćaju tzv. House Movie (Pay TV). Taj se program sastoji od akcijskih i pronofilmova te komedija. Činjenica je, dakle, da je trošak gledanja pornića, akcijskih filmova ili komedija u bečkom hotelu Mijalić uredno predočio računovodstvu HP-a.

Na poslovnom putovanju u Bruxelles Mijalić je odsjeo u hotelu Crowne plaza u kojem se u noći između 2. i 3. listopada 2007. godine koristio uslugama plaćenih TV programa koji su mu naplaćeni 14,50 eura. Za razliku od prvog računa, troškovi gledanja filmova u Belgiji nisu iznosili gotovo pola cijene smještaja kao u Beču.

- Nažalost, spomenute usluge su plaćene na račun naše tvrtke. Apsolutno je neprihvatljivo takvo ponašanje te trošenje novca Hrvatske pošte na taj način. Gospodin Mijalić bio je vlasnik službene kartice HP-a, koju je koristio na doista različite, nama u potpunosti neprihvatljive načine - navodi se u odgovoru na upit o navedenim računima koji potpisuje Višeslav Majić, izvšni direktor Ureda za korporativne komunikacije HP-a.

Podsjetimo, bivši član Uprave HP-a , prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog suda, Poštu bi mogao koštati 500 tisuća kuna. Sud, naime, smatra da bi Pošta toliko trebala platiti svojoj pravnici jer je Mijalić nad njom provodio mobing .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:37