POLICIJSKA ISTRAGA

Bivša ravnateljica karlovačke Opće bolnice osumnjičena za malverzaciju više od 2 milijuna kuna

Pod povećalom je istražitelja, neslužbeno, natječaj za nabavu dizala iz 2002. godine, odnosno transkacije za taj (ne)obavljeni posao iz 2003.
karlovac 110405ravnateljice opce bolnice karlovac, gordana pavanstrajk lijecnikasnimila: andreja trpcic-pok-
 Andreja Trpčić/CROPIX

KARLOVAC - Karlovačka policija upala je u Opću bolnicu Karlovac gdje istražuje malverzacije u poslovanju ove ustanove dok joj je na čelu bila dr. Gordana Pavan.

- Možemo Vam potvrditi da policijski službenici Policijske uprave karlovačke provode kriminalističko istraživanje koje je vezano za nezakonitost poslovnog odnosa između Opće bolnice Karlovac i više pravnih osoba, a koji se sastoji u izvođenju radova na generalnom popravku i usklađenju bolničkih dizala s Pravilnikom o tehničkim normativima za dizala za vertikalni prijevoz osoba i tereta u građevinama Opće bolnice Karlovac - potvrdila nam je Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Neslužbeno doznajemo da je pod povećalom istražitelja natječaj za nabavu dizala iz 2002. godine, odnosno transkacije za taj (ne)obavljeni posao iz 2003. Naime, iz proračuna bolnice plaćeno je 650000 njemčakih maraka, odnosno više od dva milijuna kuna, iako dizala nikada nisu ugrađena.

Danas umirovljenica, dr. Gordana Pavan na čelo ove zdravstvene ustanove je kao vjerna vojnikinja HDZ-a bila imenovana čak tri mandata za redom, a u 12 godina njezina upravljanja karlovačka bolnica potonula je u gubitak od čak 50 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:59