JADRANKA KOSOR

BIVŠA PREMIJERKA 'S Ivom Josipovićem i Čačićem neću na izbore, ne znam tko bi kome bio šef'

‘Dobro sam surađivala s Čačićem kad sam bila premijerka, ali kad je riječ o izlasku na izbore, to nisu realne kombinacije’
 Neja Markičević/CROPIX

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka i predsjednica HDZ-a, prilično je distancirana prema ideji Radimira Čačića o formiranju trećeg bloka za parlamentarne izbore i sudjelovanju u tom projektu.

- On i ja smo imali vrlo dobru suradnju kad sam bila premijerka, voljela sam čuti što misli o pojedinim ekonomskim temama. Ali kada se radi o tome da bih na izbore izišla s Čačićem ili Ivom Josipovićem, to nisu realne kombinacije - izjavila je Jadranka Kosor za Jutarnji.

Čačić je najavio da razmišlja o okupljanju istaknutih pojedinaca i manjih stranaka u koaliciju centra. Pritom je apostrofirao poznate političare poput Jadranke Kosor, Slavka Linića, Ive Josipovića, Ljube Jurčića, ali i neke još neopredijeljene stranke kao što su Novi val i Demokratski centar. Ali još jučer je reagirao Josipović, koji je Čačićev plan označio kao znanstvenu fantastiku. Sada je vrlo sličnu ocjenu iznijela J. Kosor, koja kaže da razmišlja o izlasku na izbore, no teško u sklopu predloženog trećeg bloka. I to ne samo zato što je u političkoj karijeri bila na suprotnoj strani od Čačića, nego - kao što je prilično šarmantno pojasnila - pitanje je tko bi kome u takvoj kombinaciji bio šef.

Odbacila je i najnovije spekulacije o dogovorima s Josipovićem, s kojim je ovih dana viđena na ručku u središtu Zagreba. Na pitanje što misli o zajedničkom izlasku na izbore s njim rekla je: - Teško je u istoj ekipi imati bivšu premijerku i bivšeg predsjednika države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 07:08