APARTMANI

BIVŠA HTV-ova UREDNICA BAVI SE TURIZMOM Hloverka među dobitnicima državnih potpora za gradnju bazena

 Paun Paunović/CROPIX

Ministarstvo turizma u ovoj će godini podijeliti 6,6 milijuna kuna privatnim iznajmljivačima kroz program za sufinanciranje gradnje bazena.

Odabrano je 165 projekata, od prijavljenih 268 iz cijele Hrvatske, a svaki će iznajmljivač dobiti po 40.000 kuna. Sufinancirat će se opremanje i gradnja isključivo novih bazena minimalne vodene površine 30 četvornih metara za vanjske i 20 četvornih metara za unutarnje bazene. Uvjeti su bili i ti da iznajmljivač u domaćinstvu ima registrirane minimalno tri sobe sa šest kreveta, ili četiri smještajne jedinice za 12 gostiju u kampu, te da je podmirio sve obveze na račun boravišne pristojbe i turističke članarine.

- Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30 posto dulje, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima. Vjerujemo da će do 2020. biti izgrađeno više od tisuću bazena - rekao je jučer ministar turizma Darko Lorencin.

Među odabranim projektima našla su se i neka javnosti poznata imena. Tako je potporu od 40.000 kuna dobila bivša HTV-ova novinarka i urednica Hloverka Novak Srzić, koja se u mirovini odlučila baviti turizmom.

Bazen će graditi i bliski suradnik Željka Keruma, poduzetnik i predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Petroslav Sapunar, a turiste novom ponudom želi privući i liječnik, bivši predsjednik Gradskog vijeća Kaštela, te bivši ravnatelj KBC-a Split Mihovil Biočić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:49