VRIJEDNO PRIZNANJE

BIRA SE EY PODUZETNIK GODINE Uglednici u stručnom žiriju biraju između 30 kandidata

U Umjetničkoj kući Lauba u četvrtak je organizirana dodjela nagrada EY Poduzetnik godine. Na ovogodišnjem je popisu 30 kandidata, uključujući Gordanu Puhelek iz Mikronisa, Ivana Katavića iz KTC-a, Zorana Legača iz Feroimpex, Marina Rogića, Tomislava Mamića iz Tommyja...

U završni je krug ušlo osam poduzetnika, između kojih će pobjednika izabrati sedmeročlani žiri u kojem sjede Emil Tedeschi, Zoran Vučinić, Alan Sumina, Vedrana Jelušić Kašić, Lajoš Žager, Nenad Bakić i Berislav Horvat. Riječ je o iskusnim poslovnim liderima, stručnjacima za poduzetništvo iz akademske zajednice i drugih područja, a čiji je zadatak prepoznati nove lidere na tržištu.

U svojem uvodnom govoru, Berislav Horvat iz EY Hrvatske rekao je kako se hitno moraju ukloniti sve birokratske zapreke koje koče investicije u mlade poduzetnike.

- Ove godine okupili smo trideset kandidata za nagradu, a o njihovim uspjesima govori činjenica da međusobno zapošljavaju 6,5 tisuća ljudi, a godišnji prihod im iznosi 6 miljardi kuna - dodao je Horvat.

Inače, svečanoj dodjeli prisustvuje i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

EY Poduzetnik godine globalni je program koji promovira postignuća najboljih svjetskih poduzetnika, a provodi se na državnoj i globalnoj razini u više od 145 gradova i 60 država. Kandidati dolaze iz različitih industrijskih sektora, međutim, jednako su uspješni lideri i poduzetnici u svojem području.

Nakon završetka izbora nacionalnih pobjednika, natječaj prelazi na svjetsku razinu i seli u Monte Carlo gdje će se od 7. do 12. lipnja održati izbor EY Svjetskog poduzetnika godine.

Drugo hrvatsko izdanje najprestižnije svjetske nagrade za poduzetnike okupilo je više od 250 uzvanika iz svijeta poduzetništva, gospodarstva i politike. Program je u Hrvatskoj pokrenut 2014. godine te su hrvatski predstavnici u lipnju 2015. godine u organizaciji EY-a po prvi puta otputovali u Monte Carlo gdje su se natjecali za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:58