POLITIČKO PREPUCAVANJE

Bilač o sukobu s predsjednicom HDZ-a: Kosor je naredila moje isključenje, a sada kao Poncije Pilat pere ruke

Bilač je povukla zahtjev za neopozivu ostavku predsjednice jer smatra kako Kosor ne može pobijediti na unutarstranačkim izborima
 Jadran Babić, Boris Kovačev/CROPIX

SPLIT - Potvrdilo se ono o čemu sam govorila. To su tipične boljševičke metode kojima se uklanjaju oni koji drugačije misle - prokomentirala je za HRT-ov Dnevnik 3 buntovna splitska gradska vijećnica Sanja Bilač navode da je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor zatražila njezino isključenje iz stranke nakon što je u otvorenom pismu uputila oštru kritiku na njen rad.

- Jadranka Kosor kao i obično pere ruke kao Poncije Pilat i čeka da drugi donesu odluku umjesto nje - rekla je Bilač te je dodala kako se ne boji isključivanja iz stranke.

Navodi kako je očekivala da će Kosor prokomentirati sadržaj pisma, no to se nije dogodilo.

- Kosor govori o sukobu osoba i teoriji urote, a radi se zapravo o sukobu ideologija. Sigurna sam da je ovo prijelomni trenutak. Jadranka Kosor ne može pobijediti. Sigurna sam da je ovo prijelomni trenutak. Jadranka Kosor ne može pobijediti na unutarstranačkim izborima - ističe je Bilač te dodaje kako je upravo zato povukla zahtjev za neopozivu ostavku Kosor.

Bilač je prokomentirala i koaliciju s HGS-om Željka Keruma.

- Voljela bih vidjeti program HGS-a. No, njega nitko nikada nije vidio jer on niti ne postoji. Jednostavno, mislim da je raskidanje s Kerumom više civilizacijsko nego političko pitanje - kazala je Bilač.

- U ovom trenutku procesi demokratizacije u stranci puno važniji od mene same, a oni se neće zaustaviti mojim isključivanjem iz HDZ-a - rekla je Bilač za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:30