POLICIJA U GAVRILOVIĆU

BIJESNI ZBOG UPADA U TVORNICU 'Skandal je što su učinili, sve su nam onečistili'

 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Skandal je što su učinili. Upali su pogone za preradu mesa u kojima vladaju visoki higijenski standardu bez potrebne opreme i uobičajenog postupka dezinfekcije. Onečistili su postrojenja, strojeve, meso. Ponašali su se kao da ne znaju uzeti uzorke mesa, kao da ne znaju tko ih je poslao, kao da nisu svjesni kakvu nam štetu na tržištu i kod partnera mogu pričiniti.

Još i danas o tome pričamo i ne znamo zašto duge cijevi, zašto toliko policije, kada su inspekcijski nadzori s najavom i bez najave kod nas svakodnevna pojava. Nismo mi kriminalci, mi smo ugledna tvrtka. Ističe to naš sugovornik iz vrha petrinjske mesne industrije „Gavrilović“, pokušavajući pojasniti o čemu je riječ i zbog čega policija u utorak i u srijedu u „Gavriloviću“.

- Najprije su nam rekli da dolaze po nalogu DORH-a. Kasnije su rekli da ih šalje Županijsko državno odvjetništvo, da bi na kraju čuli da policija istražuje kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti na zahtjev istražnog suca Županijskog suda u Sisku. Gdje je istina, što je istina? Čitamo u novinama kako ih je zanimalo porijeklo i kvaliteta mesa, da ih zanima privatizacija. Sve meso koje se uvozi u Hvatsku podliježe strogoj kontroli državne veterinarske inspekcije. Ako nešto nije u redu s uvoznim mesom, nismo krivi mi koji ga kupujemo, nego državna tijela koja takvo (ako nije dobro) meso puste u državu. „Gavrilović“ već dugo ne kupuje meso za preradu sam, osim vrlo malih količina posebnih vrsta mesa kojih nema na hrvatskom tržištu. Mi meso kupujemo od Agrokora, odnosno PIK-a Vrbovec i manje količine od „Pivca“. Nema tajni, sve je transparentno. Čujemo da su tako postupali u "Gavriloviću" zbog anonimne dojave, na takvo obrazloženje nemamo komentara, ističu iz Petrinje.

Dodaju kako su sve više uvjereni da je u pozadini cijelog slučaja pokušaj nekoga iz državnog vrha da zastraši vlasnika i upravu „Gavrilovića“ da odustanu od arbitražnog postupka, u kojem „Gavrilović“ od Republike Hrvatske pred arbitražnim sudom u Washingtonu potražuje odštetu od Republike Hrvatske.

- Mogu samo ponoviti riječi vlasnika tvrtke, Georga Đure Gavrilovića, koji je upad policije u proizvodne hale tvornice nazvao primjerom antipoduzetničke klime u Republici Hrvatskoj, te zaključiti kako će „Gavrilović“ sudskim putem potražiti naknadu štete koju je prouzročilo postupanje nadležnih državnih tijela, kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:03