BURNO SUČELJAVANJE

Bijesni Bandić skoro napustio studio

Dva predsjednička kandidata danas su ujutro ponovo ukrstili 'mačeve' u sučeljavanju u studiju Hrvatskoga radija

ZAGREB - Dva predsjednička kandidata danas su ujutro ponovo ukrstili 'mačeve' u sučeljavanju u studiju Prvoga programa Hrvatskoga radija. Naime, danas je posljednji dan uoči izborne šutnje, te Ivo Josipović, kandidat SDP-a, i Milan Bandić, neovisni kandidat, čine sve ne bi li pridobili i ono malo neodlučnih glasova. Također, dana će na HTV1 biti održan i posljednji duel.

Josipović: Čekam da me Bandić proglasi silovateljem

Jutrošnje sučeljavanje u emisiji Poligraf Hrvatskog radija započelo je raspravom oko crvene boje. Bandić je ponovo ustanovio kako Hrvatska ne može biti crvena već predsjednik treba biti spajajući faktor, na što mu je Josipović odgovorio kako nema potrebe za ideološkim podmetanjima te da u njegovom programu ima svih boja Hrvatske.

Ovo je sučeljavanje, za razliku od prijašnjih, bilo puno žešće i burnije, a Bandić je u jednom trenutku izgubio svoju čeličnu disciplinu te je zaprijetio odlaskom. Prijetnju na nagovor voditeljice, srećom, nije izvršio.

- Bolje je razdvojiti braću nego Hrvatsku na crvenu i crnu - prokomentirao je Bandić braću Stazić jer je jedan za njega, a drugi za Josipovića. Njegov mu je konkurent samo odgovorio: - Ideološke raskole potencira samo Bandić i nema strašne crvene komunističke Hrvatske.

Ponovo su se potezala pitanja i prozivanja oko članstva u Komunističkoj partiji te Socijaldemokratskoj partiji. Bandić je ustvrdio kako se Josipović u SDP-u nalazi teko od 2007. godine.

Isto tako, zagrebački je gradonačelnik ponovo istaknuo kako živi kršćanska i socijaldemokratska načela dok je Josipović objasnio da će ići na mise za domovinu ako bude predsjednik jer cijeni domovinu.

Bandić je istaknuo i kako se ne slaže s procjenama Transparency International Hrvatska te GONG-a oko troškova kampanje.

Kao prioritete Bandić je istaknuo reformu pravosuđa i državne uprave, a Josipović borbu protiv korupcije i kriminala.

Kraj emisije bio je poput šlaga na vrhu torte sučeljavanja. Naime, Bandić je građane na izbore pozvao s 'izađite i recite ne Josipovićevoj crvenoj Hrvatskoj. Glasajte za Bandića, u svim hrvatskim bojama crven-bijeli-plavi' dok je Josipović samo objasnio građanima da glasaju za njega 'jer predstavlja europsku Hrvatsku, a Bandić kaljužu'.

Nastavak sučeljavanja očekujemo danas na HTV1, a ako se 'prema jutru dan poznaje' navečer će biti zabavno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:48