BLAGDANSKI UGOĐAJ

BIJELI BOŽIĆ Meteorolozi najavljuju: Za Badnjak će padati snijeg. Na Božić vedro i hladno

Zagreb, 091212.Nakon jucerasnjeg snjeznog nevremena koje je rezultiralo kaoticnom situacijom u gradu, danas je osvanulo sunce, a padaline su stale, sto su mnogi Zagrepcani iskoristili za izlazak iz kuca i stanova. Savski nasip pored Bocarskog doma bio je u prijepodnevnim satima krcat roditeljima s djecom koja su sanjkala, grudala se, igrala u snijegu, a osim uobicajenih setaca bilo je i malo starijih koji su prakticirali snjezne radosti.Na fotografiji: detalj sa Savskog nasipa.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Prema posljednjim procjenama meteorologa na Badnjak bi mogao pasti snijega pa ćemo ove godine na Božić uživati u pravom zimskom ugođaju.

Danas će prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda vrijeme u kopnenom području u početku biti oblačno.U nizinama se uglavnom očekuje slaba kiša, a u istočnoj Slavoniji i gorskim predjelima slab snijeg.

Oborine će do sredine dana većinom prestati, a tijekom poslijepodneva će se i naoblaka ponegdje razići.

Tijekom ostatka tjedna pred nama u većem dijelu Hrvatske temperature će se uglavnom kretat od -2 do najviše 2 Celzijeva stupnja. Nešto će toplije biti na Jadranu.

Jutra će također biti hladna, s temperaturama ispod nule, ali će se tijekom dana penjati i do 10 Celzijevih stupnjeva. Dalmacija će, pak, Božić dočekati okupana suncem.

Za Božić je, pak, najavljeno vedro, ali hladno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:10