PROMETNI DRZNIK

Bez kacige na glavi i sa slušalicama u ušima vozio kolnikom kroz Selce, pa preticao policijski auto

Iz policije kažu da je 22-godišnjak sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o osobnoj iskaznici

Ilustracija

 Dzmitry Andreyeu/Alamy/Alamy

Kad se u četvrtak u pola bijela dana 22-godišnjak vozio na električnom romobilu po pitoresknom Selcu nadomak Crikvenice, mislio je da je sam na svijetu i da mu nitko ne može ništa. Na glavi nije imao zaštitnu kacigu, ali je zato na ušima imao slušalice te se vozio nonšalantno gradom sve dok oko 11 sati nije nabasao na policiju. Točnije, nepropisno se kretao u prometu po kolniku i k tome još pretjecao policijsko vozilo.

- Kada su ga policijski službenici zaustavili, utvrdili su da kod sebe nema ni osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja 22-godišnjak je sankcioniran u skladu s važećim propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici - kažu iz PU primorsko-goranske.

Ujedno pozivaju sve korisnike električnih romobila na odgovorno ponašanje u prometu.

-Podsjećamo da prema navedenom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama na električnom romobilu (osobnom prijevoznom sredstvu) osoba koja s njim upravlja mora na glavi nositi zaštitnu kacigu, a ne smije se ni koristiti mobitelom niti drugim predmetima kojima se smanjuje koncentracija u vožnji. Romobilisti u prometu su obvezni kretati se površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa ili biciklističkom stazom, odnosno, biciklističkom trakom u smjeru kretanja ako postoji. Iznimno se mogu kretati dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se nogostupom ako je dostupan ili što bliže desnom rubu kolnika - apeliraju za kraj iz riječke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:59