RATAR LUKA

Bebić: Vrijeme je da se posvetim svojim ljubavima - lozi, maslinama i klementinama

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić najavio je jučer kako se nakon završetka svog šestog mandata u Saboru povlači iz aktivne politike.

Također je demantirao neke medijske tvrdnje prema kojima je, navodno, premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor članovima svoje stranke zabranila da se svađaju s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem.

Bebić je u Saboru sudjelovao u radu konferencije na temu 'Novi oblici komunikacije s građanima', na kojoj je, među inim, najavio otvaranje profila Hrvatskog sabora na internetskoj društvenoj mreži Facebook.

U razgovoru s novinarima rekao je da će se na tom profilu ponekad i on javiti sa svojim prijedlozima, ali rjeđe s obzirom na to da se više ne misli baviti politikom.

Potvrdio je pritom, na pitanje novinara, da se više neće kandidirati na izborima.

- Definitivno to znači. Ne mislim se nakon ovog mandata obraćati biračkom tijelu, sudjelovat ću u politici kao i svi drugi - rekao je. Dodao je da će se brinuti o 'svojim ljubavima - lozi, maslinama i klementinama'.

- Meni samo treba da u tome uživam i po mogućnosti nešto radim. To volim, a šest mandata u Hrvatskom saboru je dosta. Mislim da je to normalno i nije ništa neobično - rekao je.

Upitan je li istina, kao što pišu pojedini mediji, da je premijerka Kosor HDZ-ovim članovima navodno zabranila svađati se s predsjednikom Josipovićem, Bebić je rekao da takve inicijative nije bilo.

- Nikad nikakve informacije, niti je bilo ikakvih, barem meni, dostupnih takvih inicijativa. Ne znam zbog čega bi i kako bi se nešto moglo zabraniti. Mi smo demokratska zemlja, komunikacija postoji, postoje stajališta na koja se mogu dati odgovori, opservacije, kritike, protuargumenti, ne vidim ništa što bi tu bilo sporno - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:19