ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Bebić: Nisam kao Mesić da sudjelujem u pučevima protiv vlasti

U svom priopćenju Bebić ističe kako niti jednom nije inicirao nit sudjelovao u pučevima protiv demokratski izabranih institucija Sabora, Vlade ili predsjednika
 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB – Predsjednik Sabora, Luka Bebić, se priopćenjem napokon se oglasio u javnosti oko njegove uloge u povratku Ive Sanadera u političke vode. Podsjetimo, Bebić je bio jedan od rijetkih HDZ-ovaca koji je podržao Sanadera u pokušaju povratka na samo čelo vladajuće stranke te snažne kritike trenutne premijerke Jadranke Kosor.

U ponedjeljak je Bebićevu podršku Sanaderu prokomentirao i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji naveo kako je Bebić 'sudjelovao u puču' te zatražio njegovu ostavku.

- Demokratsko je pravo svakog, pa i odlazećeg predsjednika Mesića, na vlastito poimanje ustavnog poretka i demokracije uključujući tu i unutarstranačke demokracije. No, nije u tradiciji Hrvatskog sabora i predsjednika Hrvatskog sabora da iniciraju ili predvode bilo kakve pučeve – objasnio je Bebić te dodao kako on nit je inicirao nit sudjelovao u pučevima pogotovo protiv, na temelju Ustava i demokratski izabranih institucija Hrvatske države, kao što je Hrvatski sabor, Hrvatska vlada i predsjednik Republike Hrvatske.

Bebić u priopćenju ističe kako nije sudjelovao ni u pokušaju puča u svrhu destabilizacije ovih institucija (Sabora; Vlade i predsjednika Republike), ni 1994. godine u najdelikatnijoj i najtežoj fazi Domovinskog rata.

- Taj je puč predvodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić – zaključio je predsjednik Sabora Luka Bebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:51