NAKON GLOBUSA

BAUK REAGIRAO NA KARAMARKOVE IZJAVE 'Otvorio je oči Hrvatima: NATO je zapravo Varšavski pakt, a EU nova SFRJ'

 Ronald Goršić / CROPIX

- Tomislav Karamarko je kirurški precizno detektirao najveće probleme hrvatskog društva i ukazao na prioritete kojima bi se bavio kada bi osvojio vlast. Otvorio je oči Hrvatima i ukazao im da su ulaskom u NATO savez zapravo ušli u Varšavski pakt, a ulaskom u Europsku uniju u novu Jugoslaviju - izjavio je ministar uprave Arsen Bauk, ironično se osvrnuvši na optužbe predsjednika HDZ-a da se SDP nikad nije ogradio od komunizma, Tita, ni njegove totalitarističke vladavine.

Optužbe o komunističkom naslijeđu SDP-a Karamarko je iznio u novom broju Globusa u kojemu je ustvrdio kako nije predsjednik Franjo Tuđman samo tako SDP nazvao crvenim vragovima.

- Svaki put kada SDP dođe na vlast, pokaže svoje pravo lice - rekao je predsjednik HDZ-a, kojemu je pitanje svih pitanja kada je to SDP, kao sljednik Saveza komunista Hrvatske, osuđivao ili osudio svoj vlastiti totalitarizam? Poriče da su socijaldemokratska stranka i tvrdi da je preduvjet tome odricanje od Josipa Broza Tita i njegovih zločina. - Oni ne samo da se ne odriču Tita, nego Milanović od Tita pravi heroja, uspoređujući ga s Tuđmanom. To je povijesni revizionizam jer je Tito govorio da će prije Sava poteći prema Triglavu nego što će Hrvatska biti samostalna, a Tuđman je otac moderne hrvatske države - ustvrdio je Karamarko.

POGLEDAJTE NASLOVNICU NOVOG BROJA GLOBUSA, KOJEG NA SVIM KIOSCIMA MOŽETE KUPITI OD ČETVRTKA:

Globus_naslovna1276

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:31