BESPLATNO OGLAŠAVANJE

BANDIĆEVA STRANKA NA UDARU POLICIJE Traže dokumentaciju o konvenciji u Lisinskom i jumbo plakatima koji su je reklamirali

 Marko Todorov/CROPIX

Policijski službenici, prema neslužbenim informacijama, od stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, čiji je predsjednik zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zatražili su kompletnu dokumentaciju o održavanju konvencije stranke u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Osim toga, prema riječima čelnih ljudi te stranke, od Grada Zagreba tražili su i dokumentaciju vezanu za besplatno postavljanje jumbo plakata na 30 mjesta po gradu koji su najavljivali spomenutu konvenciju Bandićeve stranke.

Podsjetimo, o potezu gradonačelnika Bandića da vlastitoj stranci da privremeno postavljanje plakata bez ikakve naknade prvi je pisao Jutarnji list, a taj nalog omogućio mu je Pravilnik o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje ploča s natpisom, plakata, zastavica na jarbolima, reklama i reklamnih panoa koji je donio 7. srpnja, samo tri dana prije održavanja stranačke konvencije.

I prije tog Pravilnika, postojao je sličan propis koji je omogućavao gradonačelniku da svim strankama i nezavisnim kandidatima koji sudjeluju na izborima privremeno ustupi besplatno oglašavanje.

Budući da konvencija njegove stranke nije imala tu svrhu, Bandić je donio novi Pravilnik.

Odmah potom stranka je podnijela zahtjev za postavljanje reklama, što je Bandić i odobrio.

Osim toga, policijski službenici navodno traže i kompletnu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj 2. Radi se o 300-tinjak četvornih metara.

- To je strašno, no neviđeni pritisak na našu stranku je očekivan jer je očito da trenutnoj vlasti smeta stranka Milana Bandića. Zašto ne istražuju ostale stranke koje su imale konvencije u Lisinskom? Zašto ne istražuju ostale stranke kojima je gradonačelnik dodijelio gradski prostor? Poslat ćemo im sve dopise koje traže - bili su prvi komentari nekih članova Predsjedništva stranke Bandić Milan 365.

Dodjelu poslovnog prostora i besplatno korištenje jumbo plakata u svojoj proceduri ima i Povjerenstvo o sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:26