NAJVAŽNIJI DAN MILANA BANDIĆA

Bandića cijelu noć mučila nesanica

 Boris Kovačev / CROPIX

Nije mogao spavati. Nekoliko je puta u noći sa subote na nedjelju palio i gasio svjetla u svojem stanu u Bužanovoj ulici. Baš kao studenti koji sutradan imaju važan ispit ili osnovnoškolci uzbuđeni zbog izleta. Ipak je najvažniji dan u životu predsjedničkog kandidata bio pred njim. I promijenio je, isključivo jučer, svoje desetgodišnje navike.

Milan Bandić nije trčao, kao svaki dan, u šest ujutro. Valjda zbog neprospavane noći. Ili zato, kako nam objašnjava glasnogovornik njegovog stožera i “majstor za medije” Nedžad Haznadar, što je na biralište odlučio izaći u sedam sati ujutro.

- Ne bi drukčije stigao na biralište. Treba pretrčati tih 10 kilometara. To traje 45 minuta. A dolaskom u sedam sati ujutro ponovno je htio dokazati da će raditi za Hrvatsku koja rano ustaje i kasno liježe - kaže. Odjenuo je Bandić, nešto prije sedam sati odijelo. Ni ovaj put nije zaboravio staviti bedž, malu hrvatsku zastavu zataknuo je na prsa, malo iznad srca. Točno u sedam na izborno mjesto u Njegoševoj stigao je u pratnji supruge Vesne.

Nakon što je obavio svoju građansku dužnost, pozvao je, već poslovično, novinare na kratko druženje u obližnjem kafiću, u Klinčeku.

I pas Rudi je bio tamo. Dvadeset minuta kasnije zaputio se kući, odjenuo crveno-plavu trenirku i s Rudijem krenuo prema Kušlanovoj, gdje svakodnevno trči. Nije, kako se očekivalo, došao na misu u 11 sati u crkvu Svetog Franje Asiškog na Kaptolu. I dok je Bandić ispijao kavu na Bukovačkoj cesti, novinari su mu bezuspješno pokušavali ući u trag. Doznali smo da je supruzi do kasno navečer kuhao juhu, puricu i mlince, pravi zagrebački ručak, kakav je obećao protukandidatu Ivi Josipoviću ako pobijedi na izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:06