PREDIZBORNA ANKETA

Bandić u 2. krugu nema šanse protiv Josipovića i Vidoševića

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Ivo Josipović sa 26,4 posto potpore građana i dalje je vodeći predsjednički kandidat, pokazalo je istraživanje što ga je za Novu TV provela agencija Puls.

U utrci za drugo mjesto gotovo su izjednačena dva nezavisna kandidata: Milan Bandić sa 15,7 posto i Nadan Vidošević sa 14,9 posto. HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang je četvrti jer bi za njega glasalo 11,6 posto ispitanika. Za kandidatkinju HNS-a Vesnu Pusić izjasnilo se 8,6 posto, dok još jedan nezavisni kandidat, Dragan Primorac, dobija 6,8 posto glasova ispitanih građana.

Istraživanje Pulsa pokazuje da je SDP-ov kandidat Josipović favorit i u drugom krugu. Da u drugi krug uđu Josipović i Bandić, SDP-ov kandidat osvojio bi 52 posto, a bivši SDP-ovac 42 posto glasova.

Gotovo isti omjer snaga vrijedi i u slučaju da se u drugom krugu nađu Josipović i Vidošević, dok bi SDP-ov kandidat najlakše u drugom krugu pobijedio Hebranga (63 posto prema 30 posto).

Prema ovom istraživanju, Bandić nema puno šanse postati predsjednik ni u slučaju da se u drugom krugu nađe s Vidoševićem: u tom slučaju, za Vidoševića bi glasalo 52 posto, a za Bandića 39 posto ispitanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:35