U SVOM STILU

BANDIĆ O DOKTORATU 'Samo budale pričaju o sebi, Bandić ne treba nagrade, nagrade trebaju Bandića' ANKETA Treba li gradonačelniku dodijeliti doktorat?

 
Milan Bandić
 Dragan Matić / CROPIX

Reporterka N1 televizije pitala je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića želi li on uopće počasni doktorat koji bi mu Sveučilište u Zagrebu moglo dodijeliti.

"Samo budale pričaju o sebi. Bandiću ne trebaju nagrade, nego nagrade trebaju Bandića", odgovorio je zagrebački gradonačelnik na njeno pitanje.

Zagrebački gradonačelnik pitanje počasnog doktorata komentirao je i jučer. "Što da komentiram, izvukao sam se na pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, pokoj mu duši, da je to još 'ki bi da bi', te da imam previše godina da bih puhao na hladno“, rekao je u utorak Bandić.

Podsjetimo, Muzička akademija predložila je Sveučilištu da Bandiću dodijeli počasni doktorat jer je riješio problem nedostatka prostora ove ustanove, ali zbog brojnih drugih projekata koji su, kažu s Muzičke akademije, realizirani zahvaljujući upravo zagrebačkom gradonačelniku.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras rekao je jučer kako prijedlog za dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije ništa neuobičajeno te da se takvi doktorati daju gradonačelnicima koji pomažu razvoj Sveučilišta.

"Daju se počasni doktorati i znanstvenicima i bivšim alumnima, daje se i onima koji su značajno zadužili svijet ali se daje i onim političarima koji su zadužili Hrvatsku, a daje se i gradonačelnicima koji pomažu razvoju sveučilišta koja se nalaze u njihovim gradovima. Dakle, to nije ništa neuobičajeno", rekao je Boras novinarima nakon sjednice Senata na kojoj je imenovano povjerenstvo koje će dati mišljenje o prijedlogu za dodjelu počasnoga doktorata Bandiću.

"Mi kao sveučilište koje se ne bavi politikom, osim znanstveno, ne ulazimo u takve stvari i mi ćemo provesti postupak i raspraviti i te teme na Senatu", dodao je. Na pitanje čime je Bandić zadužio Sveučilište, Boras je odgovorio da ne želi prejudicirati te da je u prijedlogu naglašeno nekoliko stvari. "Ne bih htio prejudicirati, ali ovaj prijedlog koji je dosta širok naglasio je više stvari, a između ostalih jedna od njih je da je pomogao u razvoju sveučilišta", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:08