NAJAM KOŠTA 27.000 KN MJESEČNO

Bandić: Imamo šator koji izgleda hoch! Jel' vam bilo lijepo dok su se na Jelačić placu prodavali dronjci? Pišao sam krv pet godina da to ne bude obična cerada

 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić gostujući na Radio Sljemenu bio je vidno uzrujan zbog škakljivih pitanja o šatoru postavljenom na Trgu bana Jelačića.

Šator ćeondje stajati do veljače, a tromjesečni zakup prostora na glavnom zagrebačkom trgu stajat će ugostitelja Josipa Katića samo 81,7 tisuću kuna. To nije jedina suradnja Josipa Katića s Gradom Zagrebom. On ima lokal na Bundeku i poslovne prostore na Zagrebačkom velesajmu.

Međutim, Milan Bandić prvo je negirao da poznaje ugostitelja Katića. Rekao je da mu to ime nije poznato. Kada mu je voditelj rekao o čemu se radi Bandić je rekao:

- Aha, sjetio sam se sad kad ste mi rekli.

Bandić tvrdi da ne zna ništa o cijeni najma. Na upit je li to pravedna cijena najma, ako se zna da je mjesečni najam Gradske kavane čak 64 tisuća kuna, a šator s pivom i kobasicama samo 27 tisuća kuna, Bandić je rekao da nema pojma. Tvrdi da je cijena na natječaju izlicitirana.

Voditelj je podsjetio Bandića da je sudjelovanje na izborima najavio upravo iz kafića na Bundeku.

- Odjel gospodina Jelavića je nadležan za najam prostora. Ne određujem ja cijenu. Platio sam svima kavu na Bundeku - uporno je tvrdio Bandić.

Bandić se posebno uzrujao na jedno pitanje.

- Sad ću vam reći sve o tom šatoru. Ja sam to pokrenuo, vidio sam kako to izgleda u Europi. Pišao sam krv pet godina da to ne bude obična cerada. Ja se zalažem da to izgleda svjetski, a koliko će to koštati neka se odluči na javnom natječaju. Jel' vam bilo lijepo dok su se na Jelačić placu prodavali čarape i dronjci? Sada imamo šator koji izgleda hoch - zaključio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:13