ZAJEDNO IDU NA IZBORE

Bandić i Baldasar potpisali sporazum: 'Pun nam je kufer potrošene bipolarne političke scene'

'Prvi put su zasjeli fotelje kojima nisu bili dorasli, onda su se pokefali, vi ste to uzeli zdravo za gotovo, nastao je cirkus i sada je gotovo', kazao je novinarima Bandić o aktualnoj Vladi.
 EPH

Stranka Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti i neovisni kandidat Ivo Baldasar danas su potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima u Splitu 2017, javlja N1.

- Mislim da vam je svima poznata povijest Bandića, i on je iz SDP-a otišao zbog sličnih razloga zbog kojih sam otišao i ja. Čini mi se da nema ništa prirodnije od ove suradnje", rekao je Baldasar. Dobro je da u ovoj politički neurednoj situaciji dvije opcije počnu i formalno surađivati, a vrlo brzo ćemo to i proširiti na druge gradove i općine koje nisu zadovoljne s ovom bipolarnom situacijom lijevih i desnih u Hrvatskoj - rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako s Baldasarom o ovome razgovara već tri mjeseca.

- Ja živim socijaldemokraciju 16 godina u Zagrebu, oni je pokušavaju četiri godine i vidite što su napravili - rekao i Bandić i poručio da će pokušati dokazati da ima trećeg puta.

- Hrvatska zaslužuje bolje. Hrvatska je ovih godina izlizala bipolarnu političku scenu. Mi ćemo nastojati okupiti široki spektar koalicijskih partnera, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer ovakve situacije. Pun mi je kufer obećanja, fotelja, dosta je partizana i ustaša... Pokazat ćemo put rada, zajedništva, optimizma, a ne ukopane rovove i 'Sjaši Kurta da uzjaši Murta' - kazao je Bandić u Splitu te rekao da ova Vlada definitivno odlazi i da će se više znati za tjedan dana, a da on sam očekuje izbore kao da će biti sutra.

- Ako sam od Zagreba napravio istinsku metropolu, zašto to ne bih i od Hrvatske napravio - zaključio je Bandić pa dodao da su 'Zagreb i Split su više od pola Hrvatske'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:12