GRADONAČELNIK

BANDIĆ 'Hrvatska 'tri frtalja naših proizvoda uvozi', a to je sramota'

ZAGREB - Milan Bandić, predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u subotu je na plantaži jagoda u zagrebačkom naselju Horvati pozvao građane da im se pridruže u radu, solidarnosti i zajedništvu.

Zagrebački gradonačelnik Bandić na plantažu jagoda dovezao se u kočiji, u narančastoj majici na kojoj je pisalo "Ja mogu sve", a obraćanje novinarima počeo je nabrajanjem što je sve od ranog jutra odradio i što ga još čeka tijekom dana.

Za poljoprivredu je rekao kako je "kruh sa sedam kora", upozorivši da Hrvatska "tri frtalja naših proizvoda uvozi" te da je to sramota jer "imamo mogućnost hraniti ne jednu, nego tri Hrvatske".

Bandić je rekao da se zaljubio u Horvate, istaknuvši da je za razliku od svojih prethodnika "koji su peglali Jelačić plac i oko Jelačić placa te išli dokle seže tramvajska pruga" on proširivao autobusne linije, "jer djela govore više od riječi".

Vlasnik plantaže jagoda Dubravko Herceg rekao je da su u Horvatima izrazito vrijedni ljudi koji rade 365 dana u godini te da zato i ne čudi njihov senzibilitet za Bandićevu stranku.

Predsjednik Udruge jagodara grada Zagreba Marijan Herceg kaže da ih u udruzi ima 50, da su godinama razvijali "Zagrebačku jagodu" koja je poznata u cijeloj Hrvatskoj, a čak i izvan nje. U želji da ponude nešto više, lani su uz financijsku i drugu pomoć Grada Zagreba započeli na brendiranju jagode tako da su iz "Zagrebačke jagode" izvukli tri najinteresantnije sorte, ocijenjene najboljima, i to brendirali u naziv "Jagodica Purgerica".

S tim brendom počeli su lani, a Herceg vjeruje da će kroz "Purgericu" osigurati još veće i stabilnije tržište u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:11