PARADA U SUBOTU

BALDASAR UOČI GAY PRIDEA 'Pokažimo da su Splićani otvoreni, tolerantni i gostoljubivi'

Split, 090612.Drugi Split Pride krenuo je danas u 14 sati iz Djardina, Marmontovom ulicom prema Rivi gdje je planirano odrzavanje prigodnog dvosatnog programa.Split Pride osigurava 900 policajaca, a pomoc ce im iz zraka pruziti helikopter. Split Pride organiziraju udruge Kontra, Iskorak i Domine kako bi ukazali na diskriminaciju LGBT osoba u Hrvatskoj. Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je danas na otvorenost, toleranciju i gostoljubivost u povodu Split pridea što će se u tome gradu održati u subotu, 7. lipnja.

U priopćenju što ga je medijima uputio kabinet splitskoga gradonačelnika stoji kako nas "tolerancija, poštivanje drugoga u njegovoj različitosti, ljubav prema drukčijem i različitom, kao ljudska bića obogaćuje i usrećuje". Zato gradonačelnik Baldasar poziva Splićane da svojim ponašanjem i odnosom prema sudionicima "Split pridea 2014“ to i pokažu.

Navodi se da su članovi Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita, u okviru svojih ciljeva i zadaća, na sjednici jednodušno iskazali potrebu da se u gradu Splitu poštuje pravo svih na javno okupljanje uz pretpostavku ispunjenja zakonskih uvjeta. Dodaje se kako Vijeće očekuje da će mjerodavne ustanove osigurati punu sigurnost za organizatore, sudionike toga javnog okupljanja, kao i za građane Splita i njihove goste koji će se u vrijeme javnog okupljanja biti u gradu.

"Pozitivna slika grada Splita i osjećaj sigurnosti svakoga građana i gosta vrijedna je stečevina koja se ne bi smjela dovoditi u pitanje. Budimo jednostavno ono što mi Splićani uistinu jesmo: otvoreni, tolerantni i gostoljubivi. Vijeće će dugoročno u okviru svog rada pokušati pronalaziti i druge načine da se preveniraju dosadašnja negativna iskustva u gradu Splitu, te da se na taj način podigne i razina sigurnosti i kvaliteta življenja svima", ističe gradonačelnik u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:19