1:0 ZA SUPERBAKU

Baka slomila Fuchsa: Obećao je lakše torbe za sve osnovce. Baka: Pratit ću vas

Branimira Teglaš pisala je ministru jer je zabrinuta za zdravlje unuka i unuke
 Dragan Matić / Cropix

ZAGREB - Već na prvom susretu s ministrom Radovanom Fuchsom 70-godišnja Branimira Teglaš, koja je krenula u akciju rasterećenja školskih torbi, odnijela je prvu pobjedu! Baki Branimiri ministar je obećao kako će u škole uskoro poslati preporuku u skladu s kojom će one škole koje već sada za to imaju uvjete, djeci morati odmah osigurati da papuče, opremu za tjelesni, likovni i drugu opremu koja opterećuje ionako tešku školsku torbu, ostavljaju u školi.

Točno u 11 sati

Jutarnji list spojio je ministra Fuchsa i baku Branimiru koja mu je nedavno, zabrinuta za zdravlje svojih unuka devetogodišnjeg Vedrana i dvanaestogodišnje Sare , napisala pismo u kojem je tražila da hitno rastereti školsku torbu. Jučer točno u 11, baka Branimira dočekala je na vratima svog praga ministra Fuchsa i njegove suradnike.

- Nama je vrlo drago da i obitelji brinu o tome u kojim će se uvjetima djeca školovati - kazao je ministar, pohvalivši akciju superbake. Objasnio je da teške torbe nisu samo hrvatski problem.

Preteške papuče

- Vama za utjehu, naše su školske torbe kilogram lakše od talijanskih - rekao je ministar. No, baka Branimira nije se dala smesti. Uzvratila je da to nije nikakva utjeha.

- I dalje mi nije jasno zbog čega torbe moraju biti teške kao da djeca u njima nose kamenje - pitala je baka. Potom su ona i ministar zajedno pregledali podatke do kojih je došla važući sadržaj torbi svojih unuka.

Baka Branimira otkrila je ministru da ju osim knjiga muči i težina papuča koje djeca svaki dan nose, a koje teže, vagala je, čak 614 grama.

Ministrov savjetnik Ivan Milanović Litre naveo je primjer škole koju pohađa njegov sin, a u kojoj djeca papuče ostavljaju u školi. - Škola ima više od 1000 učenika, no s tim nema problema - rekao je Milanović Litre.

- Prije dvije godine jedan je saborski zastupnik donio na zasjedanje tešku školsku torbu. Mene zanima zašto od tada do danas ništa nije učinjeno glede rasterećenja - zanimalo je baku.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38