TAJNIK HDZ-a O CRNIM FONDOVIMA

Bačić: Kosor i ja čistimo repove prošlosti. Moje ruke su čiste. Tužit ću Branku Pavošević

 Biljana Gaurina/ CRPOIX

Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a, odbacio je optužbe bivše računovotkinje stranke Branke Pavošević da je pomogao uništiti dokaze o 'crnim fondovima' stranke. Bačić, koji je održao konferenciju za novinare u središtu HDZ-a u Zagrebu, najavio je podizanje tužbe protiv Pavošević.

- Od kad sam došao na mjesto glavnog tajnika ja i predsjednica HDZ-a pokušavamo raščistiti repove prošlosti. Činjenica je da sam ja sredstva koja je ostavio Mladen Barišić predao USKOK-u i da sam im bio svjedok. Moje su ruke čiste - poručio je Bačić, koji je dodao kao je tragično da se od optužbi za kriminalna djela mora braniti od 'onih koji su u njima sudjelovali'.

Bačić je izjavio kako je znao da je u HDZ-u bilo isplata bez računa, ali na novinarsko pitanje 'što je to ako nije crni fond', nije želio odgovoriti jer tada nije imao poziciju tajnika stranke. Naglasio je kako je poslovanje stranke prošlo financijsku reviziju.

Bačić tvrdi kako nije tražio da se unište ikakvi dokumenti, čak ih je i zatražio, ali mu je Pavošević rekla kako su već uništeni i to ne pred njim. Odbacio je generaliziranje kaznenih djela u stranci na cijeli HDZ.

- Ako su pojedinci učinili kaznena djela, a nisu imali potporu u tijelima stranke onda je to odgovornost njih kao pojedinaca, a ne stranke - izjavio je Bačić, koji tvrdi kako se istrage ne boji.

Nije želio komentirati navodno učlanjenje Tomislava Karamarka u HDZ te je dodao kako, s obzirom da je Pavošević i dalje zaposlena u HDZ-u, u stranci će skoro razgovarati o njenom otkazu.

Izvanrednu konferenciju za novinare sazvala je i premijerka Kosor. Održat će se u 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:42