VELIKA AKCIJA NEDJELJNOG JUTARNJEG I ANTENE ZAGREB

AUDIO 'Znam da mogu ubiti nekog, ali spreman sam na to i nije mi bed za gušt'

Istražiteljski tim Nedjeljnog Jutarnjeg u suradnji s Antenom Zagreb, kamerom je zabilježio uistinu šokantne prizore: jurnjave kroz crveno, sumanuta utrkivanja, pijani i jedva punoljetni vozači. Pošaljite nam: što ste vi doživjeli? čemu ste svjedočili? Snimili ste mobitelom neki slučaj divljanja? >>> SVE PRATITE NA VELIKOM SPECIJALU
Ilustracija
 Srećko Niketić / CROPIX

Iza nas je još jedan vikend u kojem smo mogli svjedočiti divljanju po gradskim ulicama. Izgleda kako se nesreća uvijek nekom drugom događa. Prolazi se kroz crveno, vozi u vidno pijanom stanju, probijaju brzinski rekordi. Alkoholizirani vozači, uglavnom mlađi, agresivni su, žele se utrkivati, izazivaju sudare. Stradaju nedužni.

Istražiteljski tim Nedjeljnog Jutarnjeg u suradnji s Antenom Zagreb nekoliko je tjedana dežurao na najopasnijim punktovima i kamerom zabilježio uistinu šokantne prizore divljanja na cestama .

Producentica Antene Zagreb Maša Meklav pronašla je u subotu oko 21 sat navečer skupinu vozača koji se ne libe reći da vole brzu vožnju i da ih briga za posljedice.

Nedaleko od mjesta gdje je parkirala nalazili su se automobili od preko 200 'konja', a iz grupice okupljenih čulo se hvaljenje 'bez problema vozim slalom na Aveniji Dubrovnik!'.

Veliki specijal Nedjeljnog Jutarnjeg: Noćno divljanje

Na pitanje u čemu je poanta brze vožnje te jesu li svjesni da mogu nekoga ubiti, okupljeni vozači odgovaraju:

- Dobar je osjećaj voziti se brzo. Znamo da možemo nekoga ubiti, no adrenalin u nama je jači od nas - ističu vozači dok jedan dobacuje kako je 'spreman na to i nije mu bed za gušt'.

Slično stanje svijesti ti vozači imaju i što se alkohola tiče.

- Vozim pod utjecajem alkohola. Mislim, što ću? Kad odem van s autom i napijem se, šta bi ga trebao ostaviti na parkingu i ić' na taksi? Ne pada mi na pamet da bih mogao ubiti nekoga jer tada vozim bolje nego ikada. Nitko to ne doživljava dok se ne dogodi tebi. Do tada je samo jedna vijest u novinama - ističe jedan od okupljenih vozača.

No, koliko god njih smatralo kako 'nema beda' oko brze vožnje, većina građana ipak se zgražava nad njihovim divljanjem.

- Htjela bih samo napomenuti kako divljanje na našim cestama nije samo nakon noćnog izlaska, jako puno toga ima i po danu, nažalost. Pogotovo na Aleji Bologne, a i u samom centru grada. često sam u autu pa sam svjedok razno raznih ulijetanja, škarica i sličnih stvari. A da ne pričamo o ZET-ovim autobusima kako se voze bez žmigavaca, izlijeću van sa stajališta, katastrofa - slušateljica Matea.

Slušateljica Matea by jutarnjiweb

Slušatelj Željko smatra pak kako trenutačno kažnjavanje nema smisla jer 'simbolične' novčane kazne sigurno neće zasutaviti divljanje.

- Lupanje po džepu ne znači ništa za onoga koji ima puno novaca i tko vozi auto od 500 konja. Njemu 5000 ili 50 tisuća kuna nije ništa problematično za platiti. Treba uvesti bezuvjetne kazne zatvora, a ako ne to, onda doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom - slušatelj Željko.

Slušatelj Željko by jutarnjiweb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 08:57