NA PLITVICAMA NEMA IZVANREDNOG STANJA

Audi star dvije godine nije dovoljno dobar: Šefica Plitvičkih jezera naručila skupocjeni terenac. Cijena? Oko 600.000 kuna

 Robert Fajt / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Tek je nekoliko proizvođača skupocjenih automobila terenaca koji mogu zadovoljiti ukus nove ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidije Bertović, koja je novim SUV-om odlučila zamjeniti službeni Audi A6 star tek dvije godine, naslijeđen od bivšeg ravnatelja.

U potragu za luksuznim terencem s Plitvica su krenuli preko javnog natječaja objavljenog u Narodnim novinama. Ravnateljica Bertović poželjela je automobil sa sljedećim karakteristikama: snagom motora od minimalno 250 konjskih snaga, sedamstupasnjkiautomatskim mjenjačem, tvornički ugrađenim navigacijskim uređajem, međuosovinskim razmakom od barem 2800mm s dužinom vozila do 4700mm, zakretnim momentom od 550Nm pri 1/min, sjedalima od glatke i brušene kože, kožnim volanom, sportskim prednjim sjedalima, automatski zatamnjivim zrcalom, elektronskim sustavom za spriječavanje neželjene promjene voznog traka te automatskim isključivanje vozila kada automobil stoji.

Njezine prohtjeve može ispuniti tek BMW, Mercedes, VW, Volvo i AUDI, i to sa svojim najluksuznijim i najskupocjenijim modelima. Njezini visoki standardi ovu Javnu ustanovu u konačnici bi mogli koštati vrtoglavih 600.000 do 700.000 kuna.

Lidija Bertović je prije nego je imenovana ravnateljicom Plitvičkih jezera isti posao radila u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje. U javnim istupima naglašavala je da joj za to nije pomoglo prijateljstvo s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem, koji ju je svojim rješenjem imenovao, već njezine stručne reference. Došla je na mjesto Branislava Šutića, kojega je na to mjesto također postavila politika, HDZ-ova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:23