RODITELJI DJEVOJAKA

Ana, Tomislava i Kristina neće se predati, opet će zajedno plesati

I prije smo se poznavali, ali od tog smo nesretnog dana postali obitelj. Svaki dan se čujemo i posjećujemo, komentiraju roditelji

ZAGREB - O njima se mogu ispričati samo lijepe stvari, kaže majka 23-godišnje Tomislave Janeš, misleći na sve tri djevojke koje su prošlog tjedna nastradale ispred zagrebačkog noćnog kluba Gjuro2 u naletu automobila kojim je upravljao pijani mladić.

Prizor je bio zastrašujući, svjedočili su očevici nesreće. Na sreću, brzom intervencijom policije i Hitne pomoći Ana Vidović, Kristina Omerović i Tomislava Janeš te su večeri hitno zbrinute u bolnicama. Tomislava i Kristina u ponedjeljak su napustile odjele intenzivne njege, ali njihov će oporavak trajati još mjesecima.

Veliki specijal Nedjeljnog Jutarnjeg: Noćno divljanje

Ipak, ni jedna ni druga, baš kao ni Ana, neće posustati i trudit će se ponovno stati na pozornicu i zaplesati s prijateljima iz skupine Atomic Dance Factory. Ta ih je plesna skupina i povezala. Čim su se upoznale, “kliknule” su se i postale nerazdvojne. Osim treninga, prepričavaju nam njihovi roditelji, međusobno su se posjećivale, a zajedno su išle i na tulume. No, prilično rijetko.

Zaljubljene u ples

Kristina do te srijede nije izašla u disko otprilike godinu dana. Učila je za ispite, radila kao promotorica i trenirala. Čak je i mlađeg brata zarazila plesom. Zaljubljena u Ivana, također člana plesne skupine, 20-godišnja studentica ekonomije večeri je radije provodila s njim.

- Tako sam sretna što izlazim s curkama. Dugo nisam bila vani - rekla je te srijede ocu Vladi dok se igrala s omiljenim Benom, crnim kokerom španijelom.

- Dobro, mačko, a kako ćeš doći doma - upitao ju je otac. Kao i tijekom svakog izlaska, djevojke su imale dogovoren siguran prijevoz.

- Sreća u nesreći je što nitko nije poginuo - govori nam Vlado Omerović i dodaje da je Kristina cura na mjestu.

Obožava peći kolače

Iznimno emotivna i društvena, Kika je zapravo pozitivna buntovnica, ali i zaštitnica. Primjerice, u srednjoj školi zastupala je one koji su na bilo koji način bili potlačeni. Kad je profesorica kritizirala njezinu prijateljicu što je otišla s nastave i htjela joj dati neopravdani sat, Kristina se pobunila jer prijateljica je otišla zato što se nije dobro osjećala, a ne zato što je htjela markirati.

Posebno je povezana i s 18-godišnjom Anom, koju zove Ančuga. Tomislavu, pak, zove Tomek.

- I prije smo se poznavali, ali od nesreće smo postali obitelj. Svakodnevno komniciramo i posjećujemo se - kažu Tomislavini roditelji, koje smo jučer zatekli u Klinici za traumatologiju, gdje se oporavlja Kristina.

- Kad bi na Trgu bana Jelačića s jedne strane stali BBB-ovci, s druge skinsi, a naša Tomislava u sredini, svi bi ostali ležati, a ona bi se došetala doma. Eto, toliko je borbena i uporna - opisuje Dražen Janeš.

Ni ona ne izlazi mnogo. Živi za ples, puno uči i kuha. S mlađom je sestrom za Novu godinu pripremila 14 vrsta kolača, a s bratom dijeli uobičajenu “bratsku ljubav”. Roditeljima katkad kupi ulaznice za kino ili kazališe, govoreći im u šali: “Sjedite doma kao gljive, izvolite karte. Zabavite se.”

- Najljepši dio u cijeloj ovoj priči je iznimna podrška koju nam, a pritom mislim i na Kristinine i Anine roditelje, pružaju članovi obitelji, obiteljski prijatelji i prijatelji djevojaka iz srednje, čak i osnovne škole. Vjerujemo u oporavak djevojaka i moramo zahvaliti svim policijskim djelatnicima, liječnicima i medicinskim sestrama. Nadamo se da će i naše pravosuđe jednako tako dobro obaviti svoj dio posla - kažu Tomislavini roditelji.

Ples po hodnicima

Oni su u ponedjeljak posjetili i 18-godišnju Anu, najteže stradalu u nesreći. Ana je učenica XV. zagrebačke gimazije i buduća studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, omiljena je u društvu. Prijatelji iz njezina 4.i razreda jedva čekaju da se vrati na nastavu, a kako kažu, Ana je prevesela i pozitivna djevojka, spremna svima pomoći. Toliko voli plesati da je i pod školskim odmorima pokazivala nove plesne korake, skakutala po hodnicima... A kao prava sportašica, često je trčala i igrala odbojku. Prava je hiphoperica, a zanimljivo - zaljubljena u rockera.

- Ani nije trebao alkohol da bi se zabavila. Ona je radije izvodila nove plesne korake. Plesala bi i na tulumima. I obavezno pospremala. Uvijek bi čistila za nama - kažu Anini prijatelji.

Tomislavin tata: Hvala što ste uz nas

“U grču smo, ali živimo u nadi i molimo se za našu djecu. Proživljavamo sve njihove bolove, rane i živimo u neizdrživoj strepnji za njihove živote. Liječnici ulažu maksimalne napore da spase naše djevojke, a htio bih zahvaliti i svim prijateljima koji su uz nas i svim ljudima koji žele brz oporavak našoj djeci”, napisao je Dražen Janeš, Tomislavin otac u pismu našoj redakciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:24