ŽELI NATRAG U SDP

ALEKSANDRA KOLARIĆ 'Karamarko je dobar organizator užasnog diskursa, ali podržavam kvalitetnu desnu alternativu'

 Jabuka TV

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV Aleksandra Kolarić nije željela odgovoriti vjeruje li da će joj se omogućiti povratak u SDP.

- Smatram da bi ta odluka bila pravedna i da bi išla prema demokratičnosti SDP-a. Stranka je trenutno arhaična po strukturi - tvrdi Kolarić koja tvrdi da nema plan B ako je ne prime u stranku.

- Zasada sam fokusirana na otvaranje diskusije, a ako me ne prime natrag djelovat ću progresivno na medijskoj i javnoj sceni. Za mene postoji socijaldemokratska opcija SDP i ne razmišljam o osnivanju stranke ili pridruženju nekoj drugoj - rekla je Kolarić.

- Vratim li se u SDP sigurno ću osnovati frakciju oko koje ću okupljati one članove koji žele reforme u stranci. Ne moram ja biti na čelu te frakcije, ali ako će trebati bit ću vođa te frakcije - otkrila je Aleksandra Kolarić gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV.

Izbačena SDP-ovka koja se želi vratiti u tu stranku rekla je kako smatra da ona osobno nije predvodnik promjena u stranci, već poticatelj razvoja budućnosti SDP-a.

- Zna se tko je oporba Zorana Milanovića u stranci, kao i u predsjedništvu stranke. Ne tvrdim da to troje ljudi, Rajko Ostojić, Davor Bernardić i Zlatko Komadina podržava mene, ali sigurno razmišlja reformski. Nadam se da razmišljaju o promjenama. Radi se o tome treba li otvoriti raspravu o promjenama, ja od njih to očekujem - rekla je Kolarić koja tvrdi da se nije čula proteklih dana s nikim iz predsjedništva, pa ni sa svojim nekad bliskim suradnikom Bernardićem.

Njezin dokument "Nova platforma SDP-a" je otvoren za doradu, poslala ga je i svim članovima glavnog odbora, a po njoj se može primijeniti potpuno u roku od pola godine.

Iako je kritična prema SDP-u i izbačena zbog verbalnog delikta, Kolarić smatra da je SDP u unutarstranačkoj demokraciji ispred HDZ-a.

- Činjenica je da se predsjednici u SDP-u biraju po principu 1 član -1 glas i tu je SDP u prednosti. U dijelu izbacivanja zbog verbalnog delikta, između vodstva nema razlike između SDP-a i HDZ-a - kaže Kolarić.

No, nada se kako će ljevica s SDP-om ipak dobiti iduće parlamentarne izbore.

- Željela bih da lijeva Vlada ostane na vlasti, ali ne potpisujem do kraja njihov način vladanja. Činjenica jest da će izbori biti takvi da će razlika biti jako mala. Ne smatram da je Milanović dobro odradio posao premijera, ali on će biti SDP-ov nositelj liste i mandatar ako dobije dovoljno glasova. Karamarko je dobar organizator, ali način na koji vodi javni diskurs je po meni užasan. Alarmantna je njegova privatizacija domoljublja, stvaranje neprijatelja i slično - rekla je na kraju Kolarić koja podržava kvalitetnu desnu alternativu, ali ne radikalne prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:55