NEZAKONITI DOGOVORI

AFERA 'ZNAMO KAKO SE NAMJEŠTA NATJEČAJ' Robert Podolnjak optužuje da je objavljeno brdo laži, imamo dokumente koji ga opovrgavaju

Objavljujemo dijelove ugovora koji svjedoče o sklapanju nezakonitih dogovora
 CROPIX

U Nedjeljnom Jutarnjem objavili smo biografiju Roberta Podolnjaka , člana Mosta i nesuđenog kandidata za predsjednika Sabora, pod naslovom "Znamo kako se namješta natječaj. Pa nismo pali s Marsa..."

U njemu smo, među ostalim, otkrili da je vlasnica tvrtke Piprom, Iva Podolnjak, supruga Roberta Podolnjaka, od Grada Varaždina dok je on u Gradu radio kao tajnik dobila pravo na kupnju 3236 kvadrata u varaždinskoj poslovnoj zoni Jalkovec po povlaštenoj cijeni od 13 eura po kvadratu, odnosno ukupno 42.068 eura, pod uvjetom da u roku od dvije godine počne s izgradnjom objekta prema urbanističkim uvjetima, odnosno da u roku od tri godine otvori nova radna mjesta i zaposli nove radnike.

Pokazalo se da su poslovne ambicije Ive Podolnjak nerealne pa je izlaz iz dugova pronašla u sklapanju ugovora s Gramatom o preprodaji tog istog zemljišta mimo znanja i suglasnosti Grada Varaždina, na što se ugovorno obavezala. Doduše, ovaj put po višestruko većoj cijeni od 200.000 eura i bez traženja dozvole Grada Varaždina koji je prodajući zemljište po netržišnim cijenama zadržao pravo prvokupa.

Taj je tekst na Facebooku Robert Podolnjak proglasio "vrlo ružnim kojim se želi diskreditirati ne samo njega nego i njegovu suprugu. Objavljeno je brdo laži, a novinarka mene nije ni zvala". Robert Podolnjak se ne javlja na telefon tako da od njega nije bilo moguće dobiti odgovore na ključna pitanja pa ni ono zašto je tražio pomoć od tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka i odgodu u realizaciji planova svoje supruge, a Iva Podolnjak novinarima je spustila slušalicu ostajući dužna odgovor zašto je ignorirala svoje obaveze.

Tim povodom objavljujemo i ostale dijelove ugovora koji svjedoče o sklapanju nezakonitih dogovora za koje Podolnjak tvrdi da su dio političkog rata protiv Mosta.

Kliknite na fotografiju za cjeloviti pregled dokumenata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:31