SKANDAL U RIJECI

AFERA NA PSIHIJATRIJI Glavni tehničar sebi i supruzi isplaćivao noćne sate koje nisu odradili

rijeka,280406klinika za psihijatrijafoto karmen mrkic-pok-
 Karmen Mrkić/CROPIX

RIJEKA - Glavni tehničar Klinike za psihijatriju KBC Rijeka Radoslav Kosić Disciplinskoj komisiji KBC-a priznao je kako je u periodu od 2011. do 2014. godine sebi i supruzi Gordani, također zaposlenici te Klinike kao glavnoj sestri Zavoda za urgentnu psihijatriju, pisao nepostojeće noćne radne sate, piše Novi list .

Na taj način obitelj Kosić, osim što je sebi omogućila nepripadnu materijalnu korist kroz primanja na koja nje imala nikakvo pravo, oštetila je i proračun bolnice koja ionako grca u golemim financijskim problemima i dugovima.

Supružnici Kosić zasad nisu udaljeni s radnog mjesta ni suspendirani. To je tim čudnije zato što je Radoslav Kosić Disciplinskoj komisiji KBC-a priznao da si je upisivao noćne sate koje nije odrađivao!

Kako piše Novi list , mogući odgovor zašto nije suspendiran neki pronalaze u činjenici da su i određene osobe pozicionirane više od njega također upisivale noćne sate koje nisu odrađivale pa da se pridavanjem što manje pažnje ovom slučaju želi minimalizirati šteta i kontrolirati prijeteća eskalacija kojom bi se u negativnom kontekstu mogli naći i neki viđeniji liječnici i predstojnici klinika.

Postoji niz indicija da Radoslav Kosić nije usamljen među onima koji su upisivali sate koje nisu odradili, čime su pljačkali bolnicu čiji su bili zaposlenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:01