TRAG NOVCA

AFERA JANKOVIĆ Iz projekta Stožice u Hrvatsku se prelilo više milijuna eura?

Zoran Jankovic, mayor of Ljubljana and leader of Positive Slovenia Party arrives to the press stand after unofficial results of early parliament elections were disclosed in Ljubljana on December 4, 2011. A new centre-left party headed by Ljubljana's popular and charismatic millionaire mayor won a surprise victory in struggling euro member Slovenia's elections Sunday, promising a more "efficient" state. AFP PHOTO Jure Makovec
 AFP

.

Kriminalisti pokušavaju ustanoviti je li i u Hrvatskoj postojao lanac poput onog u Sloveniji, preko kojeg je nizom transakcija novac grada Ljubljane završio na računu poduzeća KLM Naložbe ljubljanskog gradonačelnika. Policiju zanima i kako se novac vraćao u Sloveniju.

Novac na računu

I ranije se pisalo da je zagrebačka tvrtka E-Gradnja, u vlasništvu Jankovićevih sinova, u Sloveniju vratila 735.000 eura. Finance sada donose nove detalje. List piše kako E-Gradnja u prošlogodišnjem izvješću navodi da je od poduzeća Šted-Invest, u vlasništvu hrvatske Štedbanke, dobila kredit od 2,9 milijuna eura. Od toga je E-Gradnja 753.000 eura vratila u Sloveniju - 550.000 eura završilo je kod Zorana Jankovića, koji je tvrdio da je riječ o vraćanju zajma, dok su poreznici tvrdili da za to nema dokaza.

Posudba u inozemstvo

Ostalih 200.000 je uknjižila kao posudba E-Gradnje inozemnom poduzeću u istoj poslovnoj grupaciji, pretpostavlja se Electi. Početkom ove godine, E-Gradnji je na računu još bilo dva milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:31