PREKINUTA VEZA SA ZAŠTITNICIMA

AFERA IZLISTI Prisluškivali i kontroverznog odvjetnika Peru Lozicu zbog njegovih veza s uhićenicima!

Odvjetnik Lozica surađivao je i s Mlinarom, i s Krpinom, i s Rajićem
 Marin Tironi/CROPIX

Jedna od tajnih USKOK-ovih istraga , u kojoj su podatke od policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića kupovali Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevića Klice , te poduzetnici Igor Mlinar i Rudolf Krpina, vodila se protiv kontroverznog mladog odvjetnika Pere Lozice, koji se prije nekoliko mjeseci našao na stranicama crnih kronika zbog sukoba sa Zlatkom Marićem, vlasnikom Sokol Marića.

Lozica, koji je Marića prijavio zbog prijetnji te ilegalnog snimanja, na za sada neutvrđen način doznao je da se nalazi pod tajnim mjerama, a istražitelji sumnjaju kako su mu to dojavili upravo Mlinar, Rajić i Krpina, nakon što su informacije dobili od dvojice navedenih policajaca.

Centralna osoba

Zanimljivo je također da je tajni nadzor nad Lozicom trajao i u vrijeme kad mu je ispred njegove kuće na Jagodnjaku propucan automobil. Policija i Državno odvjetništvo tada su promptno procesuirali Marića zbog prijetnji, no po svemu sudeći policija je paralelno s Marićem, ali puno tajnije obrađivala i odvjetnika.

Informacija da bi odvjetnik, poznat i po svojim vezama u Gradskom poglavarstvu, ali i kao dugogodišnji odvjetnik Hypo banke, mogao na neki način biti involviran u najnovije događaje s curenjem informacija dala se naslutiti i prije zbog niza detalja. Čini se da je upravo Lozica centralna osoba koja je na različite načine povezana i s Rudolfom Krpinom i s Igorom Mlinarom i s Vladom Rajićem.

Krpinina supruga Kristina s Lozicom je u poslovnim odnosima u nizu tvrtki koje se bave građevinom, a i sam Krpina bio je u poslovnim odnosima s Lozicom pri kupnji građevinskog zemljišta u Maksimiru.

Telefonske prijetnje

Igor Mlinar je, kako je Lozica ispričao policiji nakon propucavanja, njegov jako dobar prijatelj. Naime, nakon što je 5. srpnja ove godine Marića policiji prijavio zbog navodnih telefonskih prijetnji, Lozica je direktno iz policijske postaje otišao na sastanak s Mlinarom u jedan bar na Borongaju. Nakon toga odvezao se kući, gdje mu je ubrzo nakon toga propucan parkirani automobil.

I Mlinara i Rajića spominjala je i Lozičina supruga Nevia, tvrdeći da su bili gosti njezina supruga. I tijekom brakorazvodne parnice, ali i na ispitivanju u policiji nakon prupucavanja Lozica je baratao podacima iz telefonske korespondencije svoje supruge, prema kojima je ona s Marićem u mjesec dana razmijenila više od 3000 SMS poruka.

Posjed kompletnih izlista telefonske komunikacije svoje supruge Lozica je objašnjavao tvrdnjom da je mobitel bio registriran na njegovo odvjetničko društvo pa ih je stoga mogao pribaviti. Nakon uhićenja Svaline, koji je imao mogućnost zatražiti takve izliste, postavlja se pitanje je li Lozica govorio istinu. Zbog toga, ali i činjenice da je doznao da ga USKOK tajno nadzire, Lozicu bi istražitelji ovih dana mogli ponovno pozvati na razgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:15