DORH ODBACIO PRIJAVU

‘Ugovor je potpisao stari gradonačelnik. Mršić zato ne može biti odgovoran’

Policija i tužiteljstvo razilaze se u tumačenju aneksa kupoprodajnog ugovora između Podravke d.d. i Grada Koprivnice
 Nikola Wolf/CROPIX/PODRAVSKI

ZAGREB - Državno odvjetništvo definitivno je odbacilo kaznenu prijavu policije protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića i bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine. Tu je odluku glavni državni odvjetnik Mladen Bajić donio nakon provedenog nadzora nad postupanjem Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i dodatnih izvida o prodaji odmarališta Pirovac.

Sporni aneks ugovora

Policija i tužiteljstvo razilaze se u tumačenju aneksa kupoprodajnog ugovora između Podravke d.d. i Grada Koprivnice, kojim Uprava tvrtke dozvoljava prodaju objekta iako nisu ispunjeni svi uvjeti ugovora, prije svega stavljanje odmarališta u funkciju rekreacijskog centra za radnike Podravke i branitelje. Mršića se teretilo zbog sklapanja ugovora s tvrtkom G.B. Gradnja d.o.o. 2007., kojim je odmaralište Pirovac prodano po cijeni od 25.200,000 kuna.

Stav je tužiteljstva kako “sve to ukazuje da je procjena vrijednosti odmarališta različita i da je cijena koju je odredio Grad (...) iskazana sukladno tržišnim kriterijima jer na javnom natječaju nitko nije ponudio bolju cijenu.

Kazneno djelo

Kako je ugovor iz 2001. u ime Grada potpisao gradonačelnik Dražen Sačer, Mršića se ni u kojem slučaju ne može teretiti za kazneno djelo s predumišljajem”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:34