ANTISTRES TERAPIJA

‘Ovog predsjednika smijemo i faulirati’

Nekoliko puta mjesečno Ivo Josipović odijeva bijelu majicu i tenisice te s ekipom savjetnika i suradnika razbija stres igranjem nogometa
Vukovar, 080210.Humane zvijezde Hrvatske odigrale su malonogometnu utakmicu s izabranom vrstom Vukovarsko-srijemske zupanije, prihod od ulaznica bit ce uplacen u fond za pomoc stanovnistvu Haitija. Humanitarnoj utakmici prisustvovao je i novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipovic. Na fotografiji: novoizabrani predsjednik Ivo Josipovic pratio utakmicu s klupe.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Mali nogomet je u zemlji nogometnih stručnjaka nacionalna zabava. Na Pantovčaku je nogomet model team buildinga na kojemu se pojavljuju predsjednik i njegovi savjetnici.

U početku ih je bilo jedva šest, a onda se pročulo da se dobro zabavljaju i ispucaju stres pa sada imaju dvije ozbiljne ekipe.

Josipović izabrao bijeli dres

U početku su igrali u svojim dresovima, zatim su shvatili da im to ometa igru jer pogrešno dodaju loptu pa sada nose dresove svojih ekipa.

Ivo Josipović i njegovi dečki igraju u bijelim, a suparnička ekipa u crveno-bijelim kockastim dresovima. Navodno nije zabranjeno faulirati predsjednika, ali, vjerojatno, nije ni jednostavno jer je na terenu i njegov tjelohranitelj. Na posljednjoj utakmici, odigranoj u utorak navečer, Josipović je dao tri gola.

- Za dobar radni učinak i atmosferu važan je team building, dovesti ljude u drugu atmosferu, izvesti da se druže izvan posla - objasnio je Joško Klisović, predstojnik kabineta predsjednika Republike.

Danica Juričić Spasović, pročelnica kabineta predsjednika, kao bivša atletičarka u pauzama trči po stazama u Predsjedničkim dvorima i tako održava kondiciju i rješava se stresa. Joško Paro, savjetnik za vanjsku politiku, preferira bicikl i ne odlazi na nogomet.

- Odlični su - uz smijeh kaže Juričić i opisuje kako se ekipe u dresovima zadržavaju otprilike dva sata u dvorani, a nakon toga razilaze kućama.

Ne pije se pivo, nego voda

- A ne, mi ne završimo na pivu. Pijemo vodu iz bočica. Igra se čvrsto, pa se malo i strada - smije se Klisović te dodaje da ipak nije bilo ozlijeđenih. Navodno, jer je ipak riječ o predsjedniku, sam Josipović inzistira na oštroj i nepopustljivoj igri, a jednako tako, navodno, i dobro igra. Ono što je naučio trenirajući u NK Trnje u mladosti, očito nije zaboravio, samo je zapustio zbog muzičke i pravničke karijere.

- Još da malo dotjera kondiciju - nemilosrdan je bio u ocjeni Klisović - i bit će super - rekao je za svog nogometnog suparnika koji mu je na prethodnoj tekmi zabio tri gola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:26