OSTOJIN POVRATAK U OPATIJU

‘Novog gazdu čekamo s kućom punom gostiju’

Vijest o dogovoru Vlade i SN Holdinga u Opatiji dočekana s olakšanjem
 Sandro Lendler/CROPIX

OPATIJA - Budućnost opatijskog turizma odsad je u rukama Darka Ostoje. Liburnia Riviera Hoteli drže polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta od Voloskog pa sve do Mošćeničke Drage. Ostoja je zapravo dobio čak 15 hotela, desetak, doduše, zapuštenih vila, cijelo jedno turističko naselje i kamp u Medveji te desetak ugostiteljskih i trgovačkih objekata.

Nema nervoze

Vijest o konačnoj nagodbi Vlade i SN holdinga snažno je odjeknula na opatijskoj rivijeri. Istina, puno manje burno i bez negativnih tonova kao što je bio slučaj 2005.

Jedan od najiskusnijih menadžera LRH, direktor Ambasadora Milan Maruna, ističe da među zaposlenima nema nikakve nervoze i za takvo što nema ni vremena.

- Kuća nam je puna gostiju i svi smo okrenuti poslu. Kao što smo i dosad davali sve od sebe da sezonu odradimo što uspješnije, nastavit ćemo i dalje, a novi vlasnik preuzet će strateške odluke koje će biti usmjerene još boljem razvoju ove tvrtke - izjavio je Maruna.

U užurbanom ritmu jednog od najljepših opatijskih hotela nitko nema vremena za razgovor o tako krupnoj promjeni u kući koja hrani više tisuća obitelji na Kvarneru.

Perjanica turizma

Direktorica Turističke zajednice Opatije, Jasna Doričić Stanković, vjeruje kako je ovo šansa Opatiji da konačno vrati nekadašnji turistički sjaj i zauzme mjesto koje joj pripada - perjanice hrvatskog turizma. Želi vjerovati u dobre namjere novog vlasnika koji je već najavio da će pokrenuti temeljitu obnovu Liburnijinih hotela.

I predsjednik Uprave LRH, Kristijan Staničić, kao da je odahnuo što je s te velike hotelske kuće napokon skinut teret nedefiniranog vlasništva.

- Konačno dobivamo poznatog vlasnika, što će ubrzati procese odlučivanja. Što se tiče zaposlenika, vjerujte mi, nervoze nema, oni znaju da su zaštićeni kolektivnim ugovorom, a najveću sigurnost pruža činjenica da smo punih kapaciteta. Jučer smo imali više od 4500 gostiju, što je osam posto više nego na isti dan lani, a prihod nam je veći sedam posto. To su vijesti koje nam daju vjetar u jedra, a definirano vlasništvo samo može ubrzati razvoj - kaže Staničić.

Bit ćemo dobar partner Ostoji

Najveće olakšanje konačnim raspletom vlasničke pozicije ipak iskazuje opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

- Naravno da mi je sada laknulo jer imamo obećanje Fonda da ćemo bez ikakvih tereta postojećih ili potencijalnih tužbi moći upravljati svojom imovinom u LRH. U nama će Ostoja imati dobrog partnera ako mu, kao i nama, glavni cilj bude ubrzani razvoj ove velike hotelske tvrtke - izjavio je gradonačelnik Dujmić. ( N. Horvat)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:06