ČESTO POPRIŠTE OBRAČUNA

Hacienda je postala opasna otkad je njome zavladala narodna glazba

 CROPIX

Šibenska policija kazneno je prijavila Josipa Kolobarića (24) za pokušaj ubojstva Ivana Pripuza (32) u vodičkom klubu Hacienda u noći na nedjelju . Kolobarić se u ponedjeljak popodne predao policiji priznavši da je izbo Ivana Pripuza, vlasnika tvrtke C.I.O.S. Ranjeni Pripuz od operacije se dobro oporavlja na kirurškom odjelu Opće bolnice u Šibeniku.

Istražuje se motiv

Iako ima Kolobarićevo priznanje, istražitelji će ispitati još svjedoka tog događaja, pa bi u šibenskoj policiji iskaz mogle dati manekenke Korana Gvozdić i Kristina Bradač, te pjevačica Antonija Šola koje su se u noći na nedjelju, 19. kolovoza, uz Severinin nastup zabavljale u VIP loži kluba.

Kristina Bradač kaže da je iz policije nisu kontaktirali.

- Bila sam u Haciendi te večeri i zaista ništa nisam vidjela. Ne poznajem te dečke. Čini se da je sve prenapuhano. To se nije dogodilo u VIP loži. Za sve to čula sam tek ujutro - kaže.

Kriminalisti još istražuju motiv zbog kojeg je Kolabarić izbo Ivana Pripuza. Prema jednoj verziji, Kolobarić je bio opsjednut Sorajom Vučelić, crnogorskom starletom poznatom iz posljednjeg ‘Big Brothera’ a koja je neko vrijeme u vezi s Ivanom Pripuzom. Kako te večeri navodno nije mogao do Soraje, koja je lani bila i promotorica Haciende, navodno ljubomorni Kolobarić okomio se na njezina dečka, presreo ga kod toaleta, udario šakom, ubo ga nožem i pobjegao, kako tvrdi naš izvor, u mjesto Mamići u Hercegovini. Prema drugoj verziji, navodno su se Kolobarić i Pripuz posvađali oko toga čiji otac ima više novca.

Ranjavanjem Ivana Pripuza završila je klupska sezona u vodičkoj Haciendi, legendarnom noćnom klubu koji se u samo nekoliko dana više puta pojavio na stranicama crne kronike. Početkom prošlog tjedna, nakon koncerta pop-folk zvijezde Željka Samardžića, u tučnjavi je ozlijeđeno nekoliko osoba, a najteže je stradao Šibenčanin Nardo Prelević (21) kojeg su zaštitari kluba brutalno pretukli.

Pucali po fasadi

Ubrzo nakon toga nekoliko nepoznatih osoba kamenjem i hicima iz oružja oštetilo je fasadu i krov diskokluba. Nekoliko dana prije dvojica Splićana na parkiralištu Haciende, navela je policija, namjernim su paljenjem vatre izazvala požar kojim su prouzročilli opasnost za ljude i imovinu većeg opsega, kao i imovinsku štetu većih razmjera. Potkraj srpnja policija je dobila dojavu o bombi u tom diskoklubu.

Novi vlasnici

- Hacienda više nije ono što je nekad bila - kaže naš sugovornik koji dobro poznaje prilike u tom klubu. - To je danas klub u kojem uglavnom prevladava folk, ekipa koja dolazi uglavnom je lokalna i to više nema nikakve veze s Haciendom od prije desetak godina - kaže.

Hacienda je otvorena još 1983. i bila je jedan od najboljih diskoklubova na obali. Tijekom rata je propala, a novi uspon kreće 2002., kada klub za 1,2 milijuna eura kupuju Bruno Orešar i Denis Erceg. Preuredili su ga i dovodili svjetske DJ-e, ali su ga 2006. prodali za 4 milijuna eura Sarajliji Klausu Mekiću i Vjekoslavu Radovčiću, poduzetniku koji se vratio iz SAD-a.

Strani DJ-i su im postali preskupi

Unatrag nekoliko godina menadžment kluba polako je mijenjao glazbeni program pa umjesto moderne svjetke glazbe sve više i sve glasnije u Haciendi mogla čuti narodna glazba. - Ljudi su se opekli. Dovodili su poznate zvijezde poput Paula Oakenfolda, najvećeg britanskog DJ-ja koji je radio s Madonnom, a čiji je dolazak stajao oko 50 tisuća eura. Prodano je oko 700 ulaznica po 350 kuna. To je ogroman gubitak. Stoga su odlučili krenuti linijom manjeg otpora i dovoditi poznate izvođače zabavne i narodnjačke glazbe iz regije. Možda im je upravo to donijelo sadašnje probleme - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 18:03