JL+ LIKE! = 10 KUNA!

FOTO VIDEO Veliko istraživanje magazina 'Like!': Otkrijte TKO SU NAJBOLJI HRVATSKI DOKTORI

ZAGREB - Uganuli ste gležanj, imate problema s vidom, smetaju vam madeži ili vam treba cjeloviti pregled kardiovaskularog sustava. Ne želite čekati u ogromnim redovima javnih ustanova, a hoćete vrhunsku uslugu koja vas neće previše stajati.

Uz lansiranje novog magazina Nedjeljnog Jutarnjeg Like!, u rad je puštena i internetska stranica lajkamo.hr. Internetska verzija donosi aktualne preporuke, od zabave i kulture, vijesti i recenzije najrelevantnijih novinara. Lajkamo.hr nije samo mjesto gdje ćete pronaći sve teme iz novog broja magazina, već vaš novi online vodiš kroz svakodnevni život! Posjetite Like! online!

Top lista najboljih

Preostaju vam privatne poliklinike i ordinacije, a prvi broj novog magazina Like! istražio je ponudu na tržištu i za vas izabrao najbolje.

- Donosimo top-listu 75 najboljih liječnika privatnika po svim specijalizacijama i kategorijama koje vam trebaju - otkriva Ilija Matanović, glavni urednik novog magazina.

Matanović nije želio otkriti tko se plasirao na listu najboljih, no iz izvora bliskih redakciji Like!-a doznajemo da su tu ordinacije i poliklinike u kojima rade najcjenjeniji hrvatski liječnici poput estetskih kirurga Ive Džepine i Siniše Glumičića.

FOTO Stiže revolucionarni magazin Nedjeljnog: LIKE! Specijal broja: KAKO KUPITI BICIKL? Tajni trikovi iskusnih kupaca

Broj privatnih ordinacija u Hrvatskoj eskalirao je u posljednjih desetak godina, a stručnjaci smatraju da nas tek čeka pravi rast tog tržišta.

Like! je ultimativni vodič za kulturu, šoping i život

Like! će izlaziti svake četvrte nedjelje u mjesecu, a prvi broj ima čak 124 stranice odličnih tekstova i fotografija na vrhunskom papiru

Jedno od temeljnih obilježlja novog magazina, kažu urednici, jest da zamjećuje i definira društvene trendove oko nas, a među njima definitivno jest i rastući broj korisnika usluga privatnog zdravstva. Drugi trend kojim su se pozabavili jest velika ekspanzija pekarskih lanaca poput Pan-Peka i Mlinara, koji su zaposjeli hrvatske gradove.

- Osim velikih istraživačkih tema, imamo i najave svih najvažnijih albuma, koncerata, knjiga, aplikacija, igrica, filmova, serija, kao i novih dućana, kafića, koktela i proizvoda - kaže Matanović.

Događaji u ruci

Like! je četvrti novi magazin iz radionice Nedjeljnog Jutarnjeg u manje od deset mjeseci. - Iznimno smo uzbuđeni zbog novog magazina - kaže Miran Pavić, urednik Nedjeljnog Jutarnjeg.

- Odjednom ćete sve gradske događaje, trendove i protagoniste imati u svojim rukama, probrane i dobro obrađene - ističe.

Očekuje se uspješna prodaja prvog broja, iako hrvatski časopisi vodičkog i kulturnog usmjerenja nikad ne premašuju nekoliko tisuća primjeraka.

- Osim ako nisu besplatni pa vam zatrpavaju kasliće i haustore - dodaje Pavić. Iako nije htio govoriti o konkretnim brojkama, doznajemo da urednici potajno priželjkuju prodaju od barem 25 tisuća primjeraka. Time bi postali najprodavaniji vodič u Hrvatskoj.

Kako do magazina Nedjeljnog Jutarnjeg

1. Dobra hrana - prve nedjelje u mjesecu

2. Svijet - druge nedjelje u mjesecu

3. D&D - treće nedjelje u mjesecu

4. Like! - četvrte nedjelje u mjesecu

Zanimljiva je brzina odgovora iz konkurentskih izdanja. Već za ovaj četvrtak najavljen je novi kulturni podlistak uz jedno konkurentsko dnevno izdanje. Najave otkrivaju da je ipak riječ o ponešto konzervativnijem i manje ambicioznom projektu - imat će upola manje stranica od Like!-a, a bavit će se isključivo najtradicionalnijom kulturnom produkcijom.

Redefinicija kulture

- Smatramo da se ne radi o direktnom ili paničnom odgovoru na naš proizvod pošto će se Like! baviti bitno širom tematikom, apsolutno svim životnim aspektima, šopingom, aplikacijama, koncertima, odlascima k frizeru... - kaže Vuk Radić, izvršni urednik Nedjeljnog.

Naravno, kulturni i zabavni sadržaji bit će iznimno dobro zastupljeni u Like!-u, ali redakcija objašnjava da se definicija kulture drastično promijenila u posljednjih nekoliko godina.

- Stvari kao što su Facebook, aplikacije, webovi i gadgeti više nisu dio novih naprednih tehnologija, one sada postaju dio masovne kulture koju svakodnevno konzumiramo, o kojoj kritički raspravljamo i koju dijelimo s prijateljima - kaže Matanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:30