TAJNOVITA STUDENTICA

FOTO SENZACIJA Petra Oreč: 'Dečki me uopće ne zanimaju, želim samo pjevati, glumiti i učiti'

Iznimno atraktivna studentica pete godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, već dvije godine pod umjetničkim imenom pjeva u zagrebačkim klubovima Bulldog i Sax, a upravo je dobila i svoju prvu glumačku ulogu
 Marko Miščević

Krenete li u potragu za informacijama o mladoj Petri Oreč, moglo bi vas iznenaditi da o ovoj prekrasnoj djevojci internet gotovo šuti. Tajnovita Zagrepčanka uspjela je proživjeti punih 24 godine, a da ju mediji nisu otkrili pa osim skromnog profila na Facebooku (doduše, nezaključanog - ;) ), nećete mnogo o njoj saznati. Toliko je misteriozna da se i u javnim nastupima koristi - umjetničkim imenom.

Odlučili smo to promijeniti.

Predstavljamo vam Petru - pjevačicu zbog koje mnogi hrle u zagrebačke noćne klubove jer tako barem na trenutak pomisle da je u Bulldog ili Sax zalutala Aretha Franklin. Iako, svaka čast kraljici gospela i bluesa, naša Petra izgleda mnogo bolje.

Njezina je životna priča ipak drugačija od svih onih starleta koje valjda od dvanaeste godine sanjaju jedino o svjetlima reflektora, mužu nogometašu i skupocjenim krpicama. Petra je estradnu karijeru započela još kao djevojčica, nastupajući u poznatom zboru Zvjezdice, koji je iznjedrio brojne zvijezde. No, brzo je shvatila da treba imati i plan B, pa se okrenula obrazovanju i gotovo posve zapostavila pjevačku karijeru. Marljivo je učila u MIOC-u, a potom i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je već na završnoj, petoj godini. Tek prije dvije godine shvatila je da joj nešto ipak nedostaje. Bila je to njezina velika ljubav - pjevanje.

Do prvog angažmana došlo je sasvim slučajno. Počele su gaže s bandom Positivo, a potom i akustični duet. Petra je shvatila da tu ipak ima nekakvih izgleda. Shvatili su to i ljudi iz glazbene industrije, koji su joj počeli nuditi sve više poslova.

- Pjevam u brojnim zagrebačkim klubovima, gostovala sam po Jadranu, zapravo živim za to, i od toga - priznaje simpatična Petra. Priznaje da su roditelji ipak bili malo zadovoljniji odlukom da upiše fakultet od one da živi od glazbe, ali je, zapravo, podržavaju jer su svjesni da, unatoč uspjesima na klupskoj sceni, ne namjerava zapostaviti obrazovanje.

- Svakako nisam tipična djevojka, jedna od onih koju ćete sresti u narodnjačkim klubovima. Imam drugačije interese. Zasad me ni dečki ne zanimaju, sve za što živim su fakultet i pjevanje - iskrena je.

Netom prije našeg razgovora, na YouTube je postavila svoju prvu autorsku pjesmu, te dvije obrade , ali teško da ćete ih pronaći bez svojevrsne šifre.

- Da, nema me kao Petre, kada pjevam koristim ime Vindon Havin. Ima to svoju priču i razloge, ali o tome jednom drugom prilikom. Sada okupljam band, pa ćemo zajedno svirati pod tim imenom - otkriva nam. Priznaje kako je teško pronaći ljude s kojima glazbenik dijeli svjetonazor, pogotovo kad je riječ uistinu o kvalitetnim ljudima, što je dijelom razlog zašto još nije oformila band.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:26