KREATIVNA U KUHINJI

FOTO SENZACIJA NEDJELJNOG Petra Budimir, simpatična ekonomistica koja obožava modne revije

Nesvakidašnje lijepa 22-godišnja studentica Ekonomskog fakulteta otkriva zašto voli druge modele, kako se sa 13 godina počela baviti manekenstvom te što se događa u garderobama tijekom modnih revija...

Petra Budimir 22-godišnja je studentica Ekonomskog fakulteta koja se manekenstvom bavi gotovo pola života. I pritom se definitivno ne uklapa u obrazac koji većina ima u glavi pri pomisli na manekenke: uspješno studira i zbog obaveza na faksu gotovo nikad ne radi izvan zemlje. Lijepoj Petri šetanje pistom i snimanje modnih editorijala zapravo nikad i nije bilo u planu. Tvrdi da je taj posao odabrao nju.

- Bila sam u jednom trgovačkom centru s prijateljicama i tamo me primijetio modni agent. Prišao mi je, pitao koliko imam godina i jesam li ikad razmišljala o tome da se bavim manekenstvom. Zatekao me, zbunila sam se i rekla mu da o njegovoj ideji prvo moram popričati s mamom, prisjeća se situacije otprije gotovo deset godina.

Njezinoj je mami, kaže, očito bilo jasno da se Petri prijedlog agenta iznimno svidio. Nije se ni pokušala suprotstaviti nego su nakon nekoliko dana zajedno otišle do agencije.

- Srećom, ostavio mi je svoj broj telefona, smješka se.

- Imala sam 13 godina i bilo mi je uzbudljiva ideja da postanem manekenka, baš kao i mnogim mojim prijateljicama iz razreda. Njima je moj posao bio super - kaže Petra.

Druženje po garderobama

Tijekom karijere, radila je za nekoliko agencija. - Mijenjala sam ih svako malo, kratko mi kaže.

Prije dvije godine pronašla je, čini se,, onu koja joj najbolje odgovara, Taliju Tihane Harapin-Zalepugin.

Prekrasna Petra nosi revije na tjednima mode, poput Cro-A-Portera, Fashion Weeka i Fashion.hr-a. Osim toga, snima i modne editorijale, no priznaje kako su joj revije mnogo draže.

- Zanimljivije su. Cijeli smo dan u garderobama ili na pisti, radimo s profesionalcima - od samih dizajnera, preko frizera i make-up artista.

A to je i idealna prilika za druženje s drugim manekenkama, koje su mi veoma drage, a mnoge ne stignem vidjeti baš često. Samo se s nekolicinom viđam na kavama jer nemam dovoljno vremena, a žao mi je jer su mi mnoge zaista jako drage. Revije su nam idealna prilika da provedemo neko vrijeme zajedno. Brbljamo dok nas šminkaju, smijemo se, pomažemo jedna drugoj - objašnjava Petra s osmijehom.

Na nedavno održanom Cro-A-Porteru nosila je kreacije Matije Vujice, Borisa Pavlina i Linee Exclusive. Iako o svim dizajnerima s kojima je radila u karijeri ima dobro mišljenje, neki su joj ipak ostali u posebnom sjećanju.

Ljubljanska iskustva

- Na svom prvom Cro-A-Porteru pistom sam prošetala u kreaciji Linee Exclusive. Ostali su mi u lijepom sjećanju i od tada sam mnogo puta nosila njihove revije.

Inače, zaista volim sve dizajnere, na primjer, Borisa Pavlina, s kojim sam nedavno surađivala. On je sjajan, profesionalan i pristupačan, a oko sebe stvara dobru atmosferu. Divno je raditi s njim - smatra Petra.

Osim u našoj zemlji, radila je i u susjednoj Sloveniji. Nekoliko je puta nosila revije u Ljubljani, kamo odlazi i sijedeći tjedan. Na tamošnjem će Fashion Weeku raditi sa slovenskim dizajnerima, a jako je veseli što će moći usporediti način na koji se taj događaj organizira u susjednoj zemlji i Hrvatskoj. Razlike sigurno postoje, a ona jedva čeka da stekne nova iskustva i prenese ih u našu zemlju.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 15:43