UZELA ORANGE BOWL

FOTO SENZACIJA Ana Konjuh je najveća nada hrvatskog tenisa!

Zgodna mlada Dubrovčanka Ana Konjuh (14) prije tjedan dana osvojila je Orange Bowl u konkurenciji za juniorke do 18 godina. Nakon što je pobijedila tri godine starije konkurentice, izbornica Iva Majoli pozvala ju je u reprezentaciju i najavila da će s Donnom Vekić godinama biti nepobjediv tandem u vrhu ženskog tenisa

Podočnjake nije ni pokušala sakriti jer bi i najbolji vizažisti vjerojatno imali problema s tom misijom. Iza nje su bila dva tjedna vrhunskog tenisa i put dugačak dan i pol, put iz Miamija za Zagreb, koji je nad Atlantikom dobio i natruhe horora jer je jedna od putnica doživjela srčani udar.

Zbog povratka u New York i višesatnog kašnjenja, nova princeza hrvatskog tenisa nije stigla u kući na vrijeme. Umorna i iscrpljena, morala je nakon povratka odraditi i čestitare, a već sljedećeg jutra i stati pred fotoobjektiv Biljane Gaurine.

- Tata, za koga sam ovo uopće snimala?

Zarazni osmijeh

Ana Konjuh još se nije naviknula na gužvu oko sebe, ali mlada Dubrovčanka zaraznog osmijeha trebala bi se polako pripremati na strku, novinare i snimanja. Sudeći prema rezultatima koje je s reketom u ruci napravila i prije 15. rođendana, gužva je tek počela. Prošlo je tjedan dana od jednog od najvećih juniorskih uspjeha koje je hrvatski tenis vidio, osvajanja dva velika juniorska turnira na Floridi u dva tjedna, u konkurenciji do 18 godina.

Da, “mala iz Grada” pobijedila je neke od najboljih djevojaka na svijetu, u tri godina starijoj kategoriji.

Nasljednica Ive Majoli

Svatko tko je ikada nešto radio u tenisu ili je na bilo koji način u njega bio involviran, zapravo svatko tko zna bilo što o sportu, morao bi biti svjestan što to znači. S lovorikom na Orange Bowlu, koju je od Hrvata dohvatio još jedino Bruno Orešar, Konjuh je definitivno postala nova velika teniska priča u Hrvata.

- I Amerikance je zanimalo tko sam i što sam, kažu da već dugo nisu vidjeli takav talent. Navijali su za mene čak i kada sam igrala protiv njihovih igračica - priča umorna mlada šampionka.

Kada je Iva Majoli 1997. ostvarila, uz Goranov naslov u Wimbledonu 2001. i Davis Cup slavlje 2005., najveći uspjeh hrvatskog tenisa otkako je samostalne države i donijela nam u Roland Garrosu prvi Grand Slam naslov, Ana Konjuh tek je iz stadija “nisam ni u planu” došla u fazu prenatalnog razvoja.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:18